Este un om care iubește natura și iubește România pentru frumusețea ei și pentru peisajul de basm pe care îl vede zi de zi pe ferestrele casei sale dintr-un sat de munte. Este din West Sussex, dar aici a găsit liniștea, confortul și frumusețea pe care le-a căutat toată viața și aici vrea să rămână. „Ar fi minunat să fiu adoptată!”, a spus Arabella când am vorbit cu ea. La scurt timp, a fost și adoptată simbolic, primind „buletinul” românesc în cadrul campaniei ROMANIANS ADOPT REMAINIANS.
Gândul și GMP Advertising/Webstyler vă provoacă la un exercițiu de solidaritate și vă invită să vă arătați susținerea, adoptându-i simbolic pe britanicii care au votat „REMAIN” la referendum.
Primul pas: accesați site-ul RomaniansAdoptRemainians.eu
Pasul doi: ești român, poți adopta un prieten britanic de pe Facebook sau poți să devii „părinte voluntar” pentru un britanic pe care nu îl cunoști, dar care împărtășește aceleași valori cu tine. (CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS)
Pasul trei. Prietenul tău britanic primește un buletin simbolic de român, cetățean european, iar tu poți distribui pe Facebook invitându-ți prietenii să-ți urmeze exemplul.
„Mulți din cei care au votat în favoarea Brexit-ului regretă acum când văd care sunt consecințele”
Am vizitat prima dată România în 2003 într-o vacanță, iar anul următor m-am întors și am cumpărat o casă aici. M-am mutat în România în urma unor circumstațe tragice. Am trecut printr-o perioadă foarte grea când am pierdut mai mulți membri ai familiei într-un timp foarte scurt. Am decis atunci să părăsesc Anglia și să mă mut cu totul aici. Asta se întâmpla acum aproximativ șase ani. Chiar luna aceasta se împlinesc șase ani. De ce vreau să rămân? Uite, acum vorbesc cu voi din grădina casei, mă uit la un peisaj de basm, e liniște, e tot ce-mi doresc, aici vreau să trăiesc. De fiecare dată când mă uit fereastră văd o priveliște care nu s-a schimbat în mii de ani. Locul acesta e special. Am niște vecini minunați care întotdeauna sar în ajutor. Aici am regăsit acel sentiment de siguranță și comfort pe care-l aveam când eram copil crescând la țară, în Anglia”, a povestit Arabella.
În ceea ce privește Brexit-ul, ea spune că urmărește cu foarte mare interes ce se întâmplă acum în Marea Britanie. „Deja s-au strâns peste trei milioane de semnături pentru un nou referendum, sunt proteste în stradă, toată lumea e foarte supărată, cred că trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Nimeni nu poate să prevadă nimic momentan. În politică domnește haosul și mulți din cei care au votat în favoarea Brexit-ului regretă acum când văd care sunt consecințele.
E prea devreme să știm, dar se vede deja un efect de domino și pe mine mă îngrijorează foarte mult care va fi efectul pentru Europa. Partidele de dreapta din Franța, Olanda, Ungaria, Germania câștigă teren. Nu îmi place structura birocratică a Uniunii, dar gândiți-vă că de câteva decenii bune noi nu ne mai războim între noi. De 70 de ani este pace între marile puteri europene, după ce vreme de 1000 de ani ne-am războit între noi aproape tot timpul. Nu e o structură perfectă, dar e pace de 70 de ani. Asta îmi doresc cu disperare să păstrăm, această pace”, a încheiat Arabella.
Simon Parker: „În spiritul acestei campanii pot spune că vreau să fiu adoptat!”
Un alt britanic care vrea să fie adoptat este Simon Parker. Este stabilit de 15 ani în România, a predat în mai multe școli din București și din alte orașe din țară și de câțiva ani conduce o companie pe care a întemeiat-o aici. Compania lui Simon, Albion International Study, oferă consultanță pentru tinerii care vor să plece la studii în Marea Britanie și nu numai. De-a lungul anilor, sute de tineri români au ajuns să studieze la cele mai bune universități străine cum ar fi Oxford sau Cambridge, cu ajutorul lui Simon și al profesorilor cu care colaborează. În afară de pregătirea pe care o face cu elevii români pentru admiterea la facultate, Parker organizează și cursuri de „teacher training” (metodă didactică), prin care îi învață pe profesorii români despre metode inovatine și moderne de predare care s-au dovedit a fi foarte eficiente în Occident.
„Cu siguranță vreau să rămân, este casa mea de atâția ani și nu vreau să plec. Am vrut să devin cetățean român dinainte de Brexit, merg la cursuri de limba română de mai multă vreme și nu renunț la acest vis. Așa că da, în spiritul acestei campanii pot spune că vreau să fiu adoptat!”, a spus Simon cu entuziasm. „De asemenea, vreau să mai spun că, în opinia mea, ceea ce a votat Marea Britanie nu este de bun augur și consecințele sunt nu numai pentru țara mea, ci pentru toată Europa”, a mai povestit Simon cu regret.