„Prin ordinele emise în data de 09.05.2016 de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus: – delegarea d-nei procuror Laura Oprean în funcția de prim – adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe o perioadă de 6 luni începând cu data de 17.05.2016; – delegarea d-lui procuror Bogdan Dimitrie Licu în funcția de adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe o perioadă de 6 luni începând cu data de 17.05.2016”, a anunțat Parchetul General printr-un comunicat de presă.
Laura Oprean a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Parchetul Tribunalului Cluj și Parchetul Curții de Apel Cluj. Din anul 2006 a lucrat în cadrul DNA Cluj, în 2008 devenind șef al structurii. În anul 2009 a fost delegată procuror șef adjunct al DNA iar în 2012, când Daniel Morar a preluat conducerea interimară a parchetului general, Laura Oprean a devenit procuror șef interimar al DNA. În 2013, a revenit adjunct al DNA, conducerea fiind preluată de procurorul Călin Nistor. Ulterior, și-a încheiat activitatea la DNA, la cerere, revenind la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în calitate de procuror general al acestei structuri.
Bogdan Licu este de la data de 16 mai 2013, prim-adjunct al Procurorului General al României, preluând conducerea instituției odată cu demisia lui Tiberiu Nițu. În perioada 2006-2013 a activat în cadrul CSM, fiind membru ales până în 2012 iar ulterior consilier al președintelui CSM.
Mandatele actualilor adjuncți, Bogdan Licu și Codruț Olaru, expiră la data 16 mai.
La ceremonia de investire în funcția de Procuror General al României, Augustin Lazăr declara: „Vă asigur doar că va fi o echipă managerială performantă și nu vor fi alții decât niște profesioniști”.
La același eveniment, ministrul Justiției a precizat că își va asuma și propunerile pentru celelalte funcții de conducere de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce se va consulta cu noul Procuror General al României, Augustin Lazăr.
„Avem un procuror general numit de câteva zile și înțeleg să fac aplicarea legii și să merg și pe recomandările făcute de societatea civilă de a implica procurorul general în acest caz. Cred că rolul procurorului șef DNA, DIICOT sau al Procurorului General al României în selectarea echipei este unul important. Propunerea aparține ministerului justiției și o să înțeleg să îmi asum și această răspundere”, a declarat Raluca Prună.