Surpriza pe care au avut-o cumpărătorii când au vrut să achiziționeze un apartament în București. Ce s-a întâmplat cu prețurile cerute de proprietari
„Pe segmente de piață, prețurile solicitate pentru apartamentele din zona mediu și premium s-au menținut relativ stabile, în timp ce pretențiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud și vest au crescut cu 3,74%. De altfel, în luna septembrie s-a înregistrat cel mai mare preț mediu solicitat pentru apartamentele din zonele mărginașe în ultimele opt luni: 51.500 de euro”, se arată într-un comunicat al HomeFinders.
Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, compania remarcă o evoluție diferită a prețurilor solicitate în ultimele trei luni pe cele două segmente de piață. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale și de nord ale Capitalei au consemnat o creștere de 1,6% și s-au stabilizat în jurul valorii de 67.450 de euro, în timp ce prețurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au înregistrat o scădere de 2% și se situează în jurul valorii de 50.830 de euro.
„Și parcursul prețurilor solicitate pe durata ultimelor trei luni a fost diferit față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în al treilea trimestru din 2014, prețurile solicitate au cunoscut o scădere în iulie, pentru ca mai apoi să crească în august și să scadă în septembrie, anul acesta evoluția a fost una opusă: prețurile solicitate au crescut în iulie, au scăzut în luna august și au crescut din nou în luna septembrie”, mai spun consultanții imobiliari.
O creștere semnificativă față de trimestrul al treilea din 2014 o înregistrează numărul de oferte scoase la vânzare de către proprietari, pe ambele segmente de piață. Numărul total de oferte de apartamente scoase pe piață în ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,6% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeași perioadă a anului trecut și similar cu numărul de oferte înregistrat în al doilea trimestru din 2015.