Fostul șef PSD a fost mutat într-o celulă cu un coleg de cameră, un fost traficant de droguri, scrie bzi.ro.
Dragnea deține dreptul la o oră de convorbiri telefonice în fiecare zi.
Dragnea folosește timpul cuvenit pentru a conversa cu Florin Iordache, Codrin Ștefănescu și concubina sa Irina.
Contestația lui Dragnea privind conducerea PSD, respinsă definitiv de judecătorii Curții de Apel
Contestația formulată de Liviu Dragnea, în calitate de intervenient, privind conducerea PSD, stabilită la Congresul din 29 iunie, a fost respinsă, marți, de judecărtorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind una definitivă.
Dosarul înregistrat la Tribunalul București vizează solicitarea PSD de a aproba înregistrarea noii conduceri a partidului, în persoana Vioricăi Dăncilă, în urma Congresului din 29 iunie. În acest dosar, Liviu Dragnea, aflat în spatele gratiilor, a făcut o cerere de intervenție pentru ca modificarea noii șefii să nu fie acceptată de instanță. În faza de fond, Tribunalul a respins cererea lui Dragnea.
Liviu Dragnea a făcut, însă, apel la această măsură, iar magistrații de la Curtea de Apel au dat sentința definitivă în acest caz.
„Anulează cererea de intervenție accesorie formulată de intervenientul M.I.T., ca netimbrată. Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunțată azi 17.12.2019, soluția fiind pusă la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, a stabilit, marți, instanța.
În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formațiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviințat modificările de statut și au respins toate cererile de intervenție, printre acestea numărându-se și cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susținut, în cererea de intervenție depusă la Tribunalul București prin intermediul avocaților săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat și că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului București.
Cealaltă situație juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman și pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formațiunea politică se regăsește în ipoteza juridică în care conduita „PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman” între 7 iulie 2006 și 18 decembrie 2012, „ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”, au explicat pentru MEDIAFAX sursele citate, la acel moment.
Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispășește o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.