Prima pagină » Știri » Surse oficiale: Alina Bica, consilier DIICOT și fost secretar de stat, ar putea fi viitorul PROCUROR GENERAL

Surse oficiale: Alina Bica, consilier DIICOT și fost secretar de stat, ar putea fi viitorul PROCUROR GENERAL

Surse oficiale: Alina Bica, consilier DIICOT și fost secretar de stat, ar putea fi viitorul PROCUROR GENERAL
Procuroarea Alina Bica - fost secretar de stat în Ministerul Justiției în timpul guvernării PDL și actual consilier al șefului DIICOT, Codruț Olaru - ar putea prelua funcția de procuror general al României, în locul Codruței Kovesi, al cărei mandat expiră în 2 octombrie, au declarat surse oficiale.

Procuroarea Alina Bica – fost secretar de stat în Ministerul Justiției în timpul guvernării PDL și actual consilier al șefului DIICOT, Codruț Olaru – ar putea prelua funcția de procuror general al României, în locul Codruței Kovesi, al cărei mandat expiră în 2 octombrie, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Noul ministru al Justiției, Mona Pivniceru, a avut o întrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției între 21 ianuarie 2009, până în 7 mai 2012, fiind detașată de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deținute la Ministerul Justiției de Cătălin Predoiu, care a reușit să obțină succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, impus de Comisia Europeană.

După ce Guvernul condus de Răzvan Mihai Ungureanu a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură în luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numită consilier al procurorului șef al acestei direcții, Codruț Olaru.

Noul ministru al Justiției, Mona Pivniceru, a inițat o serie de întâlniri cu procurori, urmând a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcțiile de procuror general al României, procuror șef al DNA, pentru adjuncți și șefi de secții din coducerea Ministerului Public.

CSM dă aviz consultativ asupra propunerii ministeriale, iar președintele României emite decretul de numire, putând respinge o astfel de propunere doar o dată.

Citește și