„La data de 03.08.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. -D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziții imobiliare (din care 7 locații la sediul unei instituții publice) pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, delapidare și alte infracțiuni aflate în competența acestei unități de parchet”, se arată în comunicatul DIICOT.
Concret, procurorii bănuiesc că, din 2011 și până în prezent, mai mulți angajați ai Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române au format un grup infracțional organizat prin intermediul căruia au acordat bani cu împrumut, „percepând dobânzi considerabile și de asemenea și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte”.
Mai multe documente au fost ridicate în cadrul anchetei, urmând a fi duse la sediul DIICOT pentru analiză. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre suspiciuni de cămătărie și șantaj.
Recent, Jandarmeria Română a fost în atenția publică după ce șeful instituției și-a depus dosarul de pensionare în contextul ordonanței de urgență pentru modificarea legii pensiilor speciale, anunțată de Guvern.