Prima pagină » Știri » Sute de elevi din Olt devin liceeni deși nu au promovat Evaluarea Națională

Sute de elevi din Olt devin liceeni deși nu au promovat Evaluarea Națională

Sute de elevi din Olt devin liceeni deși nu au promovat Evaluarea Națională
Peste 340 dintre absolvenții clasei a opta din județul Olt vor deveni liceeni chiar dacă media lor de admitere la liceu este mai mică de cinci și nu au reușit să promoveze la Evaluarea Națională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor oficiale postate pe site-ul admitere.edu.ro, la cele 32 de licee din județul Olt vor intra și elevi ale căror medii de admitere sunt mai mici de nota cinci, fiind vorba de 341 de absolvenți de clasa a VIII-a care devin liceeni deși n-au reușit să promoveze una sau ambele probe ale Evaluării Naționale.

Cei mai mulți dintre aceștia, 223, au medii de admitere cuprinse între 4,99 și 4. Alți 101 elevi intră la liceu cu medii cuprinse între 3,99 și 3, iar 15 cu medii cuprinse între 2,99 și 2. Cele mai mici medii de admitere din județul Olt sunt 1,98, respectiv 1,94, acestea fiind obținute de doi elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Coculescu” din Scornicești.

La polul opus, cinci absolvenți de clasa a VIII-a din Olt își pot alege, teoretic, orice liceu din județ și din țară, media lor de admitere fiind 10. Este vorba despre Eliana Dan, de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Maria Teodora Guțică-Florescu, de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina, Raisa Maria Mladin, de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Bianca Andreea Păunescu, de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina și Maria Andreea Tudoise, tot de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina.

78,92% dintre elevii olteni au reușit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Națională.

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

Conform calendarului de admitere la liceu, în 12 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani, până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018.

În 13 iulie se vor afișa, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și lista cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. Atunci, fiecare liceu va afișa lista candidaților repartizați în instituția respectivă.

Între 13 și 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Autor

Citește și