Prima pagină » Știri » Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, unde Primăria le-a „servit” folclor

Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, unde Primăria le-a „servit” folclor

Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, unde Primăria le-a
Sute de persoane au ieșit, duminică, la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, singurul loc autorizat din oraș pentru astfel de activități, toate mesele fiind ocupate încă de la primele ore ale dimineții, așa încât întârziații au fost obligați a se mulțumi cu masa servită pe pătură.

Sute de persoane au ieșit, duminică, la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistrița, singurul loc autorizat din oraș pentru astfel de activități, toate mesele fiind ocupate încă de la primele ore ale dimineții, așa încât întârziații au fost obligați a se mulțumi cu masa servită pe pătură.

Pădurea Schullerwald se află la marginea orașului Bistrița, aproape de zona industrială, iar duminică, zi în care Primăria a anunțat că va oferi un spectacol folcloric în cinstea Zilei Muncii, aproape toate locurile la mese au fost ocupate de la primele ore ale dimineții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Noi am venit de dimineață, fiindcă știam că va fi aglomerație. Am venit să găsim un grătar liber pe care să prăjim cârnați și carne și să găsim o masă să putem sta ca oamenii. Am venit cu copiii, cu nepoții. Ne bucurăm că putem ieși la iarbă verde împreună după o iarnă atât de lungă”, a declarat Nicolae Pop, un localnic ieșit la picnic.

El a spus că este foarte bine că există o lege a picnicului, doar că locurile autorizate, precum Pădurea Schullerwald, ar trebui să aibă mai multe tomberoane, o sursă de apă, mai multe mese și grătare.

„E păcat să rămână în urma noastră PET-uri și alte mizerii. Ar trebui mai multe tomberoane, să fie mai mulți copaci, să avem umbră că e foarte cald. E bine și așa cum e, dar ne-ar plăcea să fie și mai bine”, a spus Pop.

Un alt bistrițean, Claudiu Moldovan, a venit cu prietenii la iarbă verde. Grupul a fost matinal și a găsit un loc umbros în care și-a stabilit „cartierul general”. În câteva minute, masa din trunchi de copac s-a umplut cu carne, legume, brânză, sucuri și bere.

„E frumos aici, în Schullerwald, dar nu e loc destul să încapă și cei care vin mai târziu. Ar trebui și în alte părți, pe lângă râuri, să se amenajeze spații de ieșit la iarbă verde, dar niciunul nu este ca Pădurea Schulerwald. Noi sărbătorim 1 Mai astăzi, duminica, fiindcă vom lucra luni și marți. Lumea spune că suntem săraci, dar toți găsesc resurse să facă un grătar, să bea o bere”, a spus Claudiu Moldovan.

El crede este foarte bine ca oamenii care ies la picnic să aibă la îndemână grătare fixe, montate în locuri special amenajate, ca să nu fie obligați să le aducă de acasă, dar și apă curentă și toalete.

„Eu cred că aceste dotări sunt foarte bune. Cred că Legea picnicului e bună. Atât timp cât este un loc special amenajat și sunt anumite condiții, e bine, ca să întreținem spațiile. Problema e cu gunoaiele care rămân în urma celor care nu văd coșurile de gunoi”, a declarat el.

În jurul orei 12.00, nu puteai arunca un ac în Pădurea Schullerwald, așa încât întârziații au fost nemulțumiți fiindcă a trebuit să își aștepte rândul la grătar și să stea pe pături.

„Nu mi-am putut imagina că nu găsim locuri la ora asta. La ce oră au venit restul de nicio masă nu e liberă? E bine că avem un loc autorizat, dar e rău că nu încăpem și toți vrem să mâncăm un grătar și să bem o bere”, a declarat Ana Măierean.

La ora 14.00, în Pădurea Schullerwald a sosit și primarul Ovidiu Crețu (PSD), candidat la un nou mandat. El le-a explicat celor prezenți că municipalitatea a devansat manifestările de 1 Mai fiindcă nu toți angajații din mediul privat sunt liberi marți. Primarul i-a felicitat pe toți cei care muncesc și le-a spus că este ultima dată când Pădurea Schullerwald se prezintă în felul acesta.

„La anul, când veți veni de 1 Mai la picnic, veți găsi o pădure complet schimbată. Investim în ea un milion de euro, bani europeni, vom face terenuri de sport, piste de biciclete, nu o veți mai recunoaște”, a spus Crețu.

Imediat după aceea, pe scena în aer liber au urcat ansambluri folclorice care au cântat și au prezentat dansuri populare.

Sâmbătă, Primăria Bistrița a organizat manifestări de Ziua Tineretului, care s-au încheiat cu un concert susținut de Aminda & Hazard și Trupa Veche, la care au asistat sute de tineri.