Tânăr bătut de polițiști în centrul Bucureștiului

Publicat: 06 06. 2016, 16:18
Actualizat: 05 07. 2016, 19:40

Persoana care a surprins imaginile revoltătoare a declarat, pentru Digi 24, că incidentul s-a produs în zona Unirii – Piața Alba Iulia. Aceasta a observat o persoană ghemuită pe trotuar care era lovită de un polițist. 

„Mă deplasam din zona Unirii spre Piața Alba Iulia. În timp ce mă apropiam de semaforul de la intersecția Bulevardului Unirii cu Bulevardul Mircea Vodă am sesizat ca erau mai multe mașini de poliție oprite. Ceea ce mi-a atras atenția era faptul că o persoană era ghemuită pe trotuar și unul dintre polițiști aparent fie o lovește, fie cel puțin o împinge din spate cu piciorul”, a povestit martorul. 

„Am asistat la niște scene aș putea spune de coșmar sau cel puțin mai rar întâlnite. Chiar m-a deranjat profund modul în care poliția a tratat o persoană care era deja încătușată. Chiar dacă opunea rezistență modul în care bătaia de joc la care era supusă persoana respectivă aș putea spune că m-a șocat.

Persoana era încătușată la picioare, se poate vedea destul de clar din imagini ca nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar și a ajuns în zona din mijlocul intersecției. Era încătușată și la picioare si la mâini, complet dezbrăcată. Prezenta și urme de sânge, cel puțin pe partea din spate. Polițiștii fie în stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el și la un moment dat l-au luat de la cătușele de la picioare și de mâini cu capul în jos și l-au agățat efectiv ca pe un animal de un stâlpișor de pe trotuar”, a continuat acesta. 

Martorul s-a declarat surprins de faptul că, deși în jur erau mai multe persoane, niciuna nu a sunat la ambulanță, deși tânărul era rănit. 

„Nu știu dacă acei martori erau efectiv cetățeni ca și mine sau erau angajați ai poliției.Ce m-a frapat e că n-am văzut un echipaj de salvare SMURD sau salvarea Municipiului București. Pentru că persoana era aparent rănită sau avea anumite probleme de o anumită natură pe care nu le pot enumera eu în acest moment”, a povestit acesta.