Prima pagină » Știri » Tânăra din Cluj rănită în Muntenegru a fost protejată de trupul mamei sale, care a murit după ce a căzut un bolovan peste ea

Tânăra din Cluj rănită în Muntenegru a fost protejată de trupul mamei sale, care a murit după ce a căzut un bolovan peste ea

Tânăra din Cluj rănită în Muntenegru a fost protejată de trupul mamei sale, care a murit după ce a căzut un bolovan peste ea
Tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru - primul pacient externat - a fost protejată, atunci când autocarul s-a prăbușit în prăpastie, de trupul mamei sale, peste care a căzut un bolovan, femeia pierzându-și viața, spune directorul medical al Spitalului Elias.

Tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru – primul pacient externat – a fost protejată, atunci când autocarul s-a prăbușit în prăpastie, de trupul mamei sale, peste care a căzut un bolovan, femeia pierzându-și viața, spune directorul medical al Spitalului Elias.

Directorul medical al Spitalului Elias din Capitală, dr. Dana Safta, a declarat, joi, că tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru – prima persoană din cele rănite care a fost externată – a fost protejată, la prăbușirea autocarului, de trupul mamei sale, care a murit după ce o bucată de stâncă a căzut peste ea.

„Trupul mamei a protejat-o de căderea acelui bolovan. Tânăra are leziuni minore, câteva excoriații la membre, însa starea ei psihică era extrem de deteriorată”, a explicat medicul.

Saflta a spus că tânăra a fost externată și a plecat la Cluj pentru că era cu întreaga familie și dorea să participe la funeraliile mamei sale.

„Este cu atât mai greu pentru ea cu cât și-a dorit foarte mult să meargă în excursie cu mama sa, să o ducă în acea excursie”, a mai directorul medical al Spitalului Elias.

Clujeanca de 26 de ani, Maria Loredana Morar, a fost externată, miercuri, de la Spitalul Elias, pentru a ajunge la Cluj-Napoca și a participa la înmormântarea mamei sale, care va avea loc joi, în Cimitirul Central din municipiu.

Mama tinerei, Aurora Morar, avea 56 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia a fost depus, miercuri, la Capela Cimitirului Central din municipiu, unde au venit fratele acesteia, Vasile Mocanu, și alte rude.

Vasile Mocanu le-a povestit jurnaliștilor că sora sa abia aștepta să meargă în excursie, alături de fiica sa, Maria Loredana, căreia rudele îi spun Dana, pentru a se relaxa după o perioadă de muncă de câteva luni.

„Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază, am trecut pe la ei pe-acasă. Urma să plece sâmbătă în excursie și noi trebuia să ne vedem la o onomastică. Am rămas înțeleși că ne vom vedea cu toții după ce se întorc din excursie și facem o masă, un tort. Aurora mi-a spus că abia așteaptă excursia, că vrea să se relaxeze, că numai muncă a văzut în ultima vreme. Excursia era plătită de câteva luni, au dat cam 400 de euro, le plăcea zona, că era una frumoasă”, afirma bărbatul.

El spunea că a aflat despre accident de la televizor, iar apoi au fost sunați de către o asistentă de la spital, care este româncă.

„Eu am aflat de accident de la știri. Duminică seară, nepoata Dana, care era cu mama sa în excursie, era în spital, rănită, și a vorbit cu o asistentă care era româncă și a rugat-o să o sune pe sora mai mare, Alexandra. A știut că mama sa este la Terapie Intensivă”, afirma Mocanu.

Bărbatul spunea că surorii sale i-ar fi căzut o bucată de stâncă pe cap, după prăbușirea autocarului: „Din auzite e povestea asta. Au căzut ambele din autocar, șocul le-a aruncat afară. Dana a căzut pe niște copaci, iar pe mama ei a venit o stâncă, chiar pe cap”.

Liviu Cenan, un localnic din satul clujean Pata, de unde era Aurora Morar, spunea, la rândul său, că femeia avea trei copii, Maria Loredana fiind cea mai mică dintre frați.

„A fost o familie bună, oameni gospodari, cu trei copii, două fete și un băiat. Sorin era fiul cel mare, Alexandra era fiica a doua, iar cea mică era Maria Loredana, cea cu care a și fost în excursie. Ea și soțul aveau o afacere, un magazin în Cluj-Napoca, unde vindeau de toate, de la chimicale, feronerie, materiale de construcții, obiecte PSI, instalații sanitare. Am venit să îi ajut, să fiu alături de familie în aceste clipe grele. Am copilărit cu Aurora și nu puteam sta deoparte când am văzut o așa tragedie”, spunea Cenan.

Miercuri seară, la una dintre capele Cimitirului Central din Cluj-Napoca a avut loc priveghiul femeii, la care a participat și Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț. Acolo a mers și preotul Mihai Colț, parohul bisericii cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” din cartierul Mărăști din Cluj-Napoca.

„Aurora Morar a fost o fată bună, îi știu familia și pe ea o știu de multă vreme. Am venit miercuri seară la priveghi să mângâiem familia cu rugăciunile pe care Biserica le face în astfel de momente. E o durere de nedescris pentru familie”, spunea Colț.

El menționa că Alexandra, fiica cea mare a familiei Morar, trebuia să se căsătorească în luna septembrie, evenimentul fiind amânat în urma accidentului.

„Loredana, fata care a fost în excursie împreună cu mama sa, este bucuria tatălui său, care mi-a spus că se bucură că aceasta a scăpat cu viață. Din câte mi-a spus, Aurora a plecat în excursie la rugămintea Loredanei, a fost o excursie cadou, care a fost fatală”, mai spunea Colț.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Citește și