Tânărul acuzat că a ucis-o pe studenta japoneză este cercetat pentru alte 6 infracțiuni – violuri, jafuri și o crimă, comise în județul Ilfov

Tânărul acuzat că a ucis-o pe studenta japoneză este cercetat pentru alte 6 infracțiuni - violuri, jafuri și o crimă, comise în județul Ilfov
Publicat: 29/08/2012, 19:04
Actualizat: 01/02/2019, 20:19

Nicolae Vlad, 26 de ani, tânărul care este acuzat că a ucis o studentă de 20 de ani venită din Japonia, după ce a luat-o cu un taxi de la aeroportul Otopeni, este acuzat de comiterea altor 6 fapte – omor, violuri, jafuri și spargere de locuințe. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au extins cercetările în cazul său. Audiat astăzi la Parchet, Vlad a refuzat să vorbească cu anchetatorii, au anunțat procurorii într-un comunicat de presă.

În total, Nicolae Vlad este acum acuzat sau suspectat de un omor calificat și deosebit de grav (în cazul studentei din Japonia), un omor calificat, 5 violuri, 5 tâlhării, 6 violări de domiciliu și două lipsiri de libertate.

Tânărul a fost acuzat inițial că,în seara de 15 august, a ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, venită să predea la o școală din Craiova. Crima a avut loc în comuna Corbeanca, județul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN1. Nicolae Vlad a violat-o pe studentă, apoi a sugrumat-o și i-a furat laptopul, telefonul mobil și aparatul foto, conform procurorilor.

Astăzi, procurorii au anunțat că au extins cercetările în cazul lui Nicolae Vlad, cu privire la alte 6 infracțiuni comise în județul Ilfov, printre care o crimă și mai multe violuri și jafuri.

Astfel, Vlad mai este acuzat că, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, a ucis o bătrână de 73 de ani în localitatea Balotești, după ce a violat-o. Femeia a fost ucisă prin aceeași metodă folosită și asupra studentei din Japonia – asfixia mecanică prin sugrumare.

În noaptea de 28 spre 29 aprilie 2012, Vlad este acuzat că a intrat într-o casă din Ilfov, în jurul orei 3.00, a agresat o persoană și i-a furat telefonul mobil.

Pe 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, Vlad este suspectat că este cel care a intrat într-o casă din București, unde a violat o femeie și i-a furat bani și alimente.

Pe 24 februarie 2012, tânărul este suspectat că este cel care a intrat în casa unei femei din București, a violat-o și i-a furat banii și bijuteriile

În noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, Nicolae Vlad este suspectat că este cel care a intrat în casa unei femei din Ilfov, a violat-o, legând-o de mâini și de picioare, după care i-a furat bani și un telefon mobil. Procurorii au „indicii temeinice” că Vlad este autorul infracțiunilor din acest caz.

Nicolae Vlad mai este acuzat că, în perioada mai-august 2010, a intrat de mai multe ori în casa unei femei din județul Ilfov, pe care a violat-o. Femeia nu a depus plângere penală la Poliție, astfel că procurorii nu îl pot acuza deocamdată pe tânăr de viol, dar îl acuză de violare de domiciliu.

Pe de altă parte, conform Știrile Pro TV, una dintre victimele lui Nicolae Vlad s-ar fi oferit să plătească singură probele ADN, însă anchetatorii au refuzat. Nicolae Vlad era suspectat mai demult de aceste infracțiuni, însă a fost lăsat în libertate de judecători, pentru că anchetatorii nu au reușit să strângă suficiente probe împotriva sa.

Cum a reacționat Japonia la crima din România

Moartea studentei Yarika Masuno este al doilea caz de omor care are loc în România și căruia îi cad victime cetățeni japonezi. În 2006, directorul reprezentanței Koyo în România, Hajime Hori, 68 de ani, a murit după ce a fost mușcat de un câine fără stăpân, în Piața Victoriei din Capitală.

Presa și publicul din Japonia au reacționat dur la vestea că un cetățean japonez și-a pierdut din nou viața în România, după cum a arătat Ziarul Financiar.Publicația japoneză Asahi Shimbum a scris că crima din România ridică semne de întrebare privind internship-urile organizate în străinătate, după ce tânăra studentă de 20 de ani, care venise în România într-un schimb de experiență prin organizația studențească AIESEC, a fost ucisă de un român care a luat-o din incinta aeroportului Henri Coandă.

„Sfătuim studenții să evite zborurile ce ajung la destinație noaptea și să ia legătura cu organizațiile locale atunci când se deplasează în altă țară”, a declarat un reprezentant al asociației care organizează internship-uri în Asia de Sud-est și în China.

„Din ce în ce mai mulți studenți japonezi călătoresc în străinătate pentru experiență profesională, în ciuda riscului existent de a rămâne dezorientați și vulnerabili în momentul în care ajung într-un loc ce nu le este familiar”, mai scrie publicația The Asashi Shimbum.

Știrea publicată de japandailypress.com a stârnit dezbateri aprinse din partea cititorilor, cu privire la români.

„Românii sunt criminali cunoscuți in lume, care exportă crime oriunde se duc și sunt prezenți și în Europa de Vest cu lanțuri de prostituție, rețele de cerșetori și crime din toată gama posibilă. Este deja tipic pentru români să dea vina pe „țigani”. Îi sfătuiesc pe toți japonezii să stea departe de români, pentru că sunt oameni foarte periculoși și necivilizați”, scrie un cititor japonez.

Un alt cititor, străin, scrie într-un comentariu: „Dar nu sunt țigani toți românii? Oamenii pe care i-am întrebat mi-au spus că așa este”.

Problema taximetriei de la Aeroportul Otopeni iese din nou la suprafață

O altă temă de dezbatere, apărută de data aceasta în România, a fost modul în care este legiferată taximetria în zona Aeroportului Otopeni.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) consideră că tragedia în urma căreia turista japoneză a murit putea fi evitată, dacă ar fi existat un control riguros în aeroport și o monitorizare permanentă a ceea ce se întâmplă, iar taximetriștilor nu li s-ar permite să asalteze turiștii, a scris Ziarul Financiar.

„Aeroportul trebuia să ia măsuri să dispară toată țigănia cu taximetriștii de la Otopeni, să nu mai calce taximetriști burtoși și șmecheriți să prostească turiștii. Toți care vor să fie taximetriști la aeroport să poarte cămăși albe, să fie tunși, adică să arate într-un fel ca să nu ne facă de râs în fața turiștilor străini”, a declarat Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, una dintre cele mai mari companii de pe piața de profil.

În Aeroportul „Henri Coandă” stau foarte mulți „combinatori”, persoane al căror rol este să ia clientul și să îl ducă la un taxi, unde se stabilește în avans un preț pentru cursă, spune Radu Viorel, președintele Asociației pentru Drepturile Taxi­me­triștilor Independenți.

„Sunt taximetriștii neautorizați, care fac bani cu pasagerii care aterizează pe aeroportul din Otopeni. Deși am făcut mai multe sesizări anul trecut la aeroport și la Ministerul Transporturilor, nimeni nu s-a sesizat. Dacă s-ar fi făcut ceva cu acești pirați, care pot fi violatori și ucigași, japoneza nu ar fi murit”, a spus Radu Viorel.

„Nu este normal ce se întâmplă, conducerea aeroportului nu ar trebui să tolereze asaltarea pasagerilor care ajung în aeroport. Și eu m-am confruntat cu această situație pe aeroportul Otopeni, când mai mulți taximetriști m-au asaltat și pot confirma că nimeni nu a intevenit în acele situații”, a declarat Corina Martin, președintele ANAT.

„E o problemă ce trebuie verificată de Ministerul Transporturilor, dar și de Ministerul Turismului. În alte aeroporturi din lume nu se întâmplă acest asalt, totul este bine organizat, stația de taxiuri este semnalizată, dacă vrei un taxi te duci tu în stație, nu te asaltează nimeni din aeroport”, mai spune șefa ANAT, pentru Ziarul Financiar.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Elena Lasconi, o studentă mediocră. Cum arată notele primite de candidata la președinția României
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
9 luni de la moartea Mioarei Roman: "Toate pomenile pentru mama mea le-am făcut singură"....
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Jean Michel Jarre, Nașul muzicii electronice. „Pentru mine, muzica electronică este la fel ca gătitul:...