„Țara arde și Guvernul se piaptănă”. Orban, despre legalizarea marijuanei: Ăștia oricum se comportă de parcă ar fi servit canabis

Publicat: 20 03. 2019, 19:59
Actualizat: 25 03. 2019, 19:56

„Țara arde și Guvernul se piaptănă. Oricum ăștia se comportă ca și cum ar fi servit canabis. Au pierdut orice legătură cu realitatea și oricum ei încearcă să scape de consecințele infracțiunilor comise, așa că probabil încearcă să scape de pedeapsă pentru că se comportă ca și cum ar fi consumatori de canabis”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Președintele liberalilor a adăugat că „efectele canabisului asupra lor arată că nu are conotații, efecte medicale”.

Întrebat dacă PNL ar susține o astfel de inițiativă, Orban a spus „Nu”.

Reacția liderului PNL vine în contextul anunțului ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia, canabisul ar putea fi legalizat și utilizat în scopuri medicinale. El a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreațional.

Și ministrul Sănătății spune că legalizarea canabisului a fost cerută de pacienți și de rudele pacienților cu boli rare și cu afecțiuni oncologice cu care a avut, deja, o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Sănătății. Pintea a mai spus că legalizarea ar fi un „lucru bun”.

Foto: Hepta