Autoritățile canadiene nu au raportat niciun deces din cauza noului coronavirus, în ultimele 24 de ore, pentru prima oară din 15 martie.
Numărul deceselor provocate de coronavirus în Canada a rămas la 9.163, scrie romaniatv.net.
Pe de altă parte, Canada a înregistrat 702 noi cazuri de infectări, iar numărul total al contaminărilor a ajuns la 135.626.
La polul negru se află Brazilia, țara care a depășit numărul de 130.000 decese din cauza coronavirusului, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 874 morți.
Mexicul a depășit vineri pragul de 70.000 de morți din cauza coronavirusului.
Autoritățile mexicane estimaseră un „scenariu catastrofal”, în care 60.000 de persoane sunt răpuse de Covid-19. Iată că previziunile sumbre s-au adeverit și au depășit chiar și cele mai negre calcule.
Îngrijorarea mare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri de Covid. „Eu sper ca virulenţa acestui microorganism să scadă”, declară Alexandru Rafila.
Membru în comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitor la evoluţia Covid-19 în regiunea europeană.
Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri. Eu am o speranţă care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluţia bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franţa are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporţional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidenţă cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franţa are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleaşi probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.