Elveția este pe punctul de a ceda în fața pandemiei de coronavirus și ia măsuri extreme!
Deciziile pe care medicii elvețieni le-ar putea lua în scurt timp seamănă cu cele adoptate în Bergamo în martie, când Italia a fost copleșită de valul de Covid-19.
La pagina 5 a unui document medical sunt indicate tipurile de pacienți care nu vor fi internați la Terapie Intensivă, scrie La Stampa, citat de Rador.
„Vârsta de peste 85 de ani.
Vârsta de peste 75 de ani însoțită de cel puțin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică în stadiul III, insuficiență cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni”.
La nivelul A, paturi disponibile la terapie intensivă, dar resurse limitate, criteriile pentru a nu fi admiși la reanimare sunt mai grave.
Printre altele: „Stop cardiac recurent, boală oncologică cu o speranță de viață mai mică de 12 luni, demență severă, insuficiență cardiacă clasa IV / NYHA, boală degenerativă în stadiul final”.
La șase luni după ce coronavirusul a lovit Bergamo, provincia cea mai afectată a Lombardiei, care a fost cea mai afectată regiune a Italiei, aproape jumătate dintre supraviețuitori încă nu și-au revenit și se confruntă cu o serie de probleme.
Medicul Raed Arafat a anunțat că în următoarele zile, cam 5% dintre cei infectați cu noul coronavirus ar urma să ajungă la Terapie Intensivă, iar 20-30% dintre cei care se vor îmbolnăvi vor avea nevoie de terapie intermediară!
La Spitalul Județean Ploiești, coșmarul medicilor a devenit realitate, când au fost nevoiți să aleagă pe cine introduc sau nu în Terapie Intensivă, în pandemia de Covid-19. Pacienții obțin un loc la ATI, atunci când se eliberează. În rest, cei care ar avea nevoie de Terapie Intensivă stau chiar și 72 de ore în UPU, pentru că nu sunt locuri.