Târg de universități britanice. Ce burse le oferă englezii studenților români

Publicat: 24/11/2013, 16:28
Actualizat: 21/10/2014, 18:54

Programele de educație și copilărie, de frumusețe și media make up, de conservarea naturii sau de mediu sunt cele mai proaspete programe de studii cu care cele 30 de universități britanice, prezente în weekend la București, au încercat timp de două zile să-i convingă pe studenții români să-și continue studiile în Marea Britanie.

Cele câteva sute de tineri care au vizitat târgul au vrut să afle dacă sunt eligibili să aplice pentru un loc la o universitate din Anglia. Majoritatea vizitatorilor sunt încă elevi de liceu, dar se gândesc că absolvirea unei universități străine le va aduce un loc de muncă mai bun.

Bogdan Vlădescu e încă în clasa a XI-a la Colegiul Economic din Buzău. A venit să vadă ce programe economice ar putea să urmeze. „Este mult mai avantajos pentru tine să înveți în străinătate. Practica o faci la firme mari, iar apoi te angajezi mai repede. Eu am studiat trei ani în sistemul din Belgia și am vpzut că este altceva”, a spăus Bogdan Vlădescu.

Colega lui Bogdan,Claudia Constantin, nu știe dacă va pleca la studii în străinătate, dar vrea să-și facă o idee despre oferte. „Caut ceva legat de contabilitate. Nu știu încă unde să merg, dar vreau să-mi fac o idee despre sistemul lor”, a spus Claudia. Bogdan Simulescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Cantemir Vodă din Capitală caută un program de magagement medical. „La noi nu există programe de management in sistemul medical sau prea puține. Cred că de asta am avea nevoie”, arată Bogdan.

Britanicii au adus cele mai noi programe

Reprezentanții universităților nu numai că au adus cele mai noi programe pentru români, dar au și oferte de burse prin care studenții să poată sta în Marea Britanie.

La Universitatea din Birmingham 5% dintre studenții admiși anual sunt români, dezvăluie Simon Chatterton, director de admitere. „Sunt studenți foarte buni, cu rezultatet remarcabile la învățătură”, spune Simon Chatterton, care încearcă să-i convingă pe români să aplice pentru cele mai noi programe de la universitate: Beauty&Media Make up și Hospitality &Tourism. „În programul de beauty studenții învață să devină manageri, să administreze o afacere privind serviciile de înfrumusețare. Este o cerere mare pentru astfel de servicii la nivel mondial”, spune reprezentantul din Birmingham.

La Universitatea London Metropolitan sunt deja 140 studenți din România. „Românii sunt foarte hotărâți. Noi am vrea sp atragem cât mai mulți. Asbovenții noștri au cele mai mari salarii la angajare din Londra, și asta imediat după ce termină studiile”, afirmă Denise Panattoni, responsabilă cu admiterea studenților internaționali.

Burse de 3.000 de lire sterline

La Universitatea din Kent, studenții români primesc burse din partea Fundației Rațiu. Valorea bursei este de 3.000 de lire sterline„Sunt niște condiții pe care ei trebuie să le îndeplinească, dar bursele sunt dedicate special românilor”, a spus Kayleigh Backingham.

Nu numai Universitatea din Kent le oferă burse românilor. La târg sunt și alte universitățile ce oferă burse special pentru români: Swansea University -3.000 de lire sterline, University of East Anglia – 1500 de lire sterline pentru cei care au peste 9 la Bacalaureat, University of Essex – 1.000 de lire sterline. Costurile pentru un an de studii la licență variază între 6.000 și 9.000 de lire sterline, în funcție de program și universitate.

Printre universitățile prezente la București sunt: City University London, Middlesex University, University of essex, University of Derby, University of Greenwich. Unele dintre universități vor face admitere pe loc, în cadrul evenimentului, în funcție de performanțele candidaților.

Duminică are loc conferința despre bacalaureatul internațional, organizată de British Council împreună cu Asociatia Liderii Mileniului Trei. Târgul universităților britanice are un site special, unde se pot găsi toate instituțiile participante: site-ul www.britisheducation.ro. Cei care nu au reușit să ajungă la târg pot aplica pe site pentru unul dintre locurile pentru admitere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?