Târgurile de turism nu vor mai avea loc, din 2010, la Romexpo

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 16 02. 2012, 11:48
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) va muta, de anul viitor, târgurile de profil de la Complexul Expozițional Romexpo, printre locațiile preferate numărându-se Palatul Parlamentului și Romaero, a declarat, într-o conferință de presă, primvicepreședintele asociației, Alin Burcea.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism(ANAT) va muta, de anul viitor,târgurile de profil de la Complexul ExpoziționalRomexpo, printre locațiile preferate numărându-sePalatul Parlamentului și Romaero, a declarat, într-o conferință depresă, primvicepreședintele asociației, Alin Burcea.

Astfel, târgul de turism din primăvară, care în mod tradiționalavea loc la Romexpo, va fi organizat în perioada 18-21 martie laPalatul Parlamentului.

Următorul târg de turism va avea loc în mai și va fi organizatfie în Parcul Izvor, fie la Romaero Băneasa.

Agențiile de turism explică această decizie prin neînțelegerileavute cu Romexpo la târgul din toamna acestui an. Cu ocaziatârgului respectiv, Romexpo a închiriat Ministerului Turismuluiaproape tot parterul Pavilionului Central, iar agențiile au fostnevoite să închirieze standuri la etaj, cu o vizibilitate mairedusă.

„Dorim ca noi să organizăm târgurile în alte locații, având învedere că 80% dintre clienții respectivelor evenimente sunt membriai Asociației”, a spus prim vicepreședintele ANAT.

El a adăugat că un alt motiv al deciziei de schimbare a locațieia fost faptul că în ultimii ani Romexpo a promovat foarte slabtârgurile pe care le-a găzduit.

Mediafax