Tăriceanu nu consideră necesară o remaniere guvernamentală

Publicat: 15 02. 2012, 10:37
Actualizat: 25 07. 2012, 01:15
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Iași, că nu consideră necesară o remaniere guvernamentală. "Remanierea o decide premierul, iar eu nu consider în acest moment că trebuie făcută", a afirmat șeful Executivului, într-o conferință de presă.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Iași, că nu consideră necesară o remaniere guvernamentală.

"Remanierea o decide premierul, iar eu nu consider în acest moment că trebuie făcută", a afirmat șeful Executivului, într-o conferință de presă.

Liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, este presat de "masa critică" a vicepreședinților PNL să procedeze la o remaniere guvernamentală "cât mai rapid", în pofida faptului că, până după alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, acesta refuză să aducă în discuție acest subiect.

Tonul criticilor la adresa propriului guvern l-au dat doi dintre vicepreședinții cu notorietate ai PNL, deputatul Crin Antonescu și senatorul Norica Nicolai. "Guvernul trebuie și poate să rămână în fruntea țării, dar, după opinia mea – și asta este o discuție pe care o vom purta cât de curând în partid -, cred că trebuie să discutăm serios, inclusiv despre remaniere", a declarat Crin Antonescu.

La rândul său, Norica Nicolai a spus că remanierea trebuie făcută cât mai repede, dar că este necesară și o regândire a activității Guvernului, refuzând însă să dea nume de miniștri care ar putea fi vizați de remaniere. De asemenea, vicepreședintele Puiu Hașotti a vorbit nu de puține ori despre deficiențele înregistrate la nivelul Executivului, vorbind chiar și despre "miniștrii-papagali", în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Central al PNL. Și senatorul Radu Stroe consideră că ar fi "utilă" remanierea Guvernului. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, membru în BPC, a declarat că ar trebui să se facă remanierea, dar după 25 noiembrie.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro