„Pentru orice națiune, pentru toți creștinii, vizita Papei este un eveniment rar și prețios. În urmă cu douăzeci de ani, prezența Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea, la București ne-a făcut pe toți să ne simțim mai uniți, mai senini, mai mândri de identitatea și de tradițiile noastre creștine”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri pe Facebook.
Acesta a adăugat că prin ajutorul Papei Francisc românii vor înțelege ce îi unește.
„De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la București la Iași și de la Șumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înțelege mai bine ceea ce ne ține laolaltă ca români și creștini, ne vom arăta recunoștința față de cei șapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-și mărturisească cu prețul vieții credința în Hristos, în poporul român și în libertatea conștiinței. Cred de aceea că vizita Papei trebuie să fie pentru noi toți – ortodocși, catolici ori protestanți – prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalți și de a pune capăt dezbinării din viața noastră publică”, a completat Tăriceanu.
Președintele Senatului a mai spus că speră ca vizita Papei Francisc „să lase urme durabile în societatea românească”
„Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează – credința în demnitatea persoanei umane, în egalitatea tuturor oamenilor în fața lui Dumnezeu, grija față de cei în nevoi, fraternitatea, simplitatea și sinceritatea – să ne inspire pe toți. Sper ca această vizită să lase urme durabile în societatea românească. Avem nevoie de inspirație pentru a ne regăsi coeziunea socială și solidaritatea națională. Urez bun venit Papei Francisc și urez tuturor cetățenilor României să meargă împreună cu Sfântul Părinte pe drumul unității de credință în valorile care ne fac pe deplin umani: demnitatea, egalitatea și libertatea”, a conchis Tăriceanu.
Papa Francisc sosește, vineri, în România, pentru o vizită istorică între 31 mai și 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.
Președintele Senatului va participa la evenimentele organizate cu ocazia venirii Suveranului Pontif în România.