Tăriceanu vrea o nouă companie națională în energie

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 05 06. 2012, 07:19
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, în cursul zilei de astăzi, intenția Guvernului de a înființa o nouă companie în sectorul energiei electrice care să regrupeze societăți din domeniul producției și distribuției încă neprivatizate și care să investească atât pe plan intern, cât și în regiune.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, în cursul zilei de astăzi, intenția Guvernului de a înființa o nouă companie în sectorul energiei electrice care să regrupeze societăți din domeniul producției și distribuției încă neprivatizate și care să investească atât pe plan intern, cât și în regiune. Statul va fi acționarul majoritar al noii societăți, urmând ca ulterior să fie listate pe bursă pachete minoritare de acțiuni, sumele astfel obținute fiind folosite pentru modernizarea capacităților energetice.

Înființarea noii societăți va face obiectul unor discuții cu Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei și reprezentanții companiilor din sectorul hidro și nuclear, ca și cu cele trei filiale de distribuție ale Electrica încă neprivatizate.

Guvernul a aprobat, astăzi, strategia națională în sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investiții de aproximativ 35 miliarde euro în modernizarea unităților energetice și programe de protecție a mediului, au declarat surse ministeriale.