Prima pagină » Știri » Țările din Europa care înregistrează o reapariție a cazurilor de COVID-19. România înregistrează cea mai mare incidență de decese din UE

Țările din Europa care înregistrează o reapariție a cazurilor de COVID-19. România înregistrează cea mai mare incidență de decese din UE

Țările din Europa care înregistrează o reapariție a cazurilor de COVID-19. România înregistrează cea mai mare incidență de decese din UE
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Bilanț coronavirus: Un milion de morți la nivel mondial! „Erau taţi şi mame, soţii şi soţi, fraţi şi surori, prieteni şi colegi...”

Țările din Europa înregistrează o reapariție a cazurilor de COVID-19 după ce au controlat cu succes focarele la începutul anului. Printre cele zece din lume cu cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19 se numară SUA pe primul loc, cu 5.822.927, din Europa, Rusia se plasează pe locul 4, cu aproape un milion de infectări, și Spania, pe locul 9, cu 419.849, conform ultimelor date de la Universitatea americană Johns Hopkins. 

Rusia a înregistrat 4.711 noi infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifră care a avut puține variații în ultima lună. Noile cazuri au fost identificate în toate cele 85 de regiuni ale țării eurasiatice.

Moscova, cu o populație de aproape 13 milioane de locuitori, cea mai mare concentrare de COVID-19 din Rusia, într-o singură zi au fost depistate 637 de cazuri noi de coronavirus și 12 decese. Serghei Sobianin, primarul orasului, spune că aceste cifre nu reprezintă o amenințare pentru sistemul de sănătate al orașului

În Spania, 3.594 de noi infecții cu coronavirusuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Țara a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din Europa de Vest de la începerea pandemiei, în urmă cu șase luni. Regiunea cea mai afectată de pandemie din Spania este Madrid, cu 1.513 cazuri, 42% din 3.594. De o săptămână acum, Ministerul Sănătății raportează în jur de 7.000 de cazuri noi în fiecare zi și nu există semne ale schimbării acestei tendințe.

Numărul deceselor crește, de asemenea, 129 fiind în ultima săptămână, cu un total de 28.971 de decese cauzate de COVID-19

În Italia, noile cazuri de infectare cu coronavirus practic s-au dublat în săptămâna 19 – 25 august, saptamana in care noile cazuri pozitive depistate au crescut la 6.538, față de 3.399 fata de săptămâna precedentă. Italia a înregistrat miercuri o revenire puternică a noilor infectări, cu 1.367 în ultimele 24 de ore, dintr-un număr record de teste.

În ultima zi au fost 13 morți, o cifră triplă față de marți.

In Franța există aproximativ 3.000 de infectări pe zi, față de 1.000 la sfârșitul carantinei, în mai, iar aproximativ 39 de pozitivi sunt depistați la 100.000 de persoane, un nivel de patru ori mai mare decât în ​​urmă cu o lună.

„Acești indicatori arată că epidemia câștigă teren și că este necesar să se intervină în continuare”, a spus Castex, cu toate acestea, specificând că alerta sa nu înseamnă că țara se află într-o situație „gravă”, precum cea de la începutul anului.

O tendință ascendentă continuă în Germania, unde se înregistrează aproximativ 1.500 de noi cazuri de coronavirus zilnic.  cancelarul Angela Merkel solicită consens cu autrităților regionale pentru a armoniza măsurile comune de combatere a pandemiei.

Întoarcerea la școală nu a fost principalul factor pentru creșterea noilor infectări, ci adunările familiale, evenimentele religioase, petreceri sau petrecerea vacanțelor în străînătate.

Numărul morților este de 9.285.

 Regatul Unit a înregistrat 1.048 de noi cazuri pozitive de COVID-19, conform ultimelor date furnizate de autoritățile medicale, iar numărul total de decese de la începutul pandemiei este acum de 41.465. Pentru a controla pandemia, Regatul Unit a instituit carantină de 14 zile pentru cei care provin din țări cu o creștere considerabilă a infectărilor, precum Spania, Franța sau Croația, iar telemunca va continua pentru o mare parte a angajaților.

Numărul total de decese de la începutul pandemiei este acum de 41.465, iar miercuii, 16 persoane au murit din cauza bolii.

Portugalia, care a înregistrat până în prezent 1.807 de victime. Creșterea infectărilor afectează în special Lisabona și Valea fluviului Tajo. Regiunea Lisabona și Valea Tajo au acumulat 29.146 de infectări și 654 de decese, începând cu luna martie, în timp ce nordul Portugaliei (Porto și Braga) au 20.130 de cazuri pozitive și 846 de decese, în timp ce zona continentală portugheză cel mai puțin afectată este Algarve (sud), unde au fost înregistrate 1.044 de cazuri pozitive și 17 decese de la începutul pandemiei.

România, cea mai mare incidență de decese din UE. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) si 38 de decese de coronavirus în ultimele 24 de ore, cu 3,2 decese la 100 000 de locuitori.

Turcia  a început să înregistreze o ascensiune a infectărilor, cu aproximativ 1.500 de cazuri zilnice în această săptămână. Acesta este cel mai mare număr de la jumătatea lunii iunie, aducând numărul total de infectări la peste 262.500. Majoritatea provinciilor din Turcia, inclusiv cele mai populate, cum ar fi Istanbul, Ankara sau Izmir, impun utilizarea măștilor în orice loc public, deși clienții restaurantelor, cafenelelor și barurilor au tendința de a nu le purta, atât în ​​interior, cât și la terase.

Lista cu cele zece țări cu cele mai multe decese o plaseaza pe  Regatul Unit pe locul 5, cu 41.552; Italia pe locul 6, cu 35.458; Franța pe locul 7, cu 30.549 și Spania pe locul 8, cu 28.971.

 

Citește și