Tarom suspendă zboruri către sau dinspre Republica Moldova şi Israel, în urma prelungirii stării de alertă în România și a restricțiilor impuse de cele două țări
Compania aeriană națională Tarom a anunțat, miercuri, că suspendă operarea curselor comerciale către sau dinspre Republica Moldova şi Israel, până la data de 15 octombrie 2020 inclusiv, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de România.
Astfel, decizia vine ca urmare a faptului că autorităţile din țara noastră au anunţat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, până în data pe 15 octombrie 2020.
România se află pe lista statelor pentru care Republica Moldova impune autoizolare de 14 zile.
Pe de altă parte, Israelul a reintrat în carantină generală la nivel naţional, fiind prima ţară din lume care revine la decizia de „lockdown”, pe fondul creşterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus. Restricţiile din această țară au intrat în vigoare pe 13 septembrie și sunt valabile timp de trei săptămâni.
Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.
De la aceste restricţii sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenţie solicitate de către autorităţi, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar şi zborurile de repatriere (chartere speciale), scrie Mediafax.
În luna august, Tarom anunța o campanie de restructurări în care erau vizați 700 de angajați
Compania aeriană Tarom, care avea 1.800 de angajaţi în luna august, anunța la începutul lunii trecute o campanie de restructurări, în termen de două săptămâni, care urma să fie vizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).
Dintr-un document publicat anterior în Monitorul Oficial, citat de Mediafax, reiese că vor fi restructurate până la 700 de posturi.
Compania nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.
Tarom a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.