Tată sancționat pentru gălăgia copiilor, polițistul a invocat o lege privind prostituția

Publicat: 06 02. 2013, 14:07
Actualizat: 27 03. 2019, 10:36

Un polițist din Mediaș a mers la o familie reclamată de vecini pentru gălăgia făcută de copii și l-a sancționat pe tată, iar în procesul-verbal a consemnat „jocuri ale copilăriei” și o lege care se referă la părinții ce nu iau măsuri ca să-și împiedice copiii să cerșească sau să se prostitueze.

Un polițist a fost solicitat să intervină la o locuință din Mediaș, unde vecinii au reclamat gălăgia făcută de copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, inspector Luciana Balteș, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că agentul-șef Ioniță Lorin de la Poliția Mediaș a mers la familia Hîrceagă și a decis sancționarea cu avertisment a tatălui, pe motiv că nu și-a supravegheat fiul.

Polițistul a scris în procesul-verbal că micuțul, prin „jocurile copilăriei”, i-a deranjat pe vecini.

În procesul-verbal, agentul a făcut referire la încălcarea articolului 3, alineatul 33 din Legea 61/1991 republicată, care prevede, însă, „neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu a spus că în acest caz este vorba despre o „eroare materială”.

„Motivul pentru care agentul a sancționat familia respectivă (nesupravegherea minorului – n.r.) este perfect legal. Din păcate, agentul a încadrat greșit fapta la alineatul 33 din lege, care face referire la prostituție, cerșetorie și la vagabondaj, în loc de alineatul 25”, a spus Luciana Balteș.

Alineatul 25 din Legea 6171991 republicată prevede „tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Părinții copiilor au postat pe o rețea de socializare o fotografie cu procesul-verbal. Ei spun că fetița, în vârstă de 9 luni, mergea prin casă cu premergătorul, în timp ce băiețelul, în vârstă de 3 ani, se juca cu mașinile, fapt care i-a deranjat pe vecini.