Prima pagină » Știri » Tatăl lui Bogdan Gigină, mărturisire tulburătoare la 10 luni de la moartea fiului său

Tatăl lui Bogdan Gigină, mărturisire tulburătoare la 10 luni de la moartea fiului său

Tatăl lui Bogdan Gigină, mărturisire tulburătoare la 10 luni de la moartea fiului său
Detalii în articol

„Pentru noi, părinții, singura vină a lui Bogdan este că s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al instituției, precum și de legile acestei țări. Spun asta pentru că știu că în seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost făcută verbal către superiorii BPR care îl însoțeau în acea seară. Aceștia puteau, conform legii 188/99 să îl retragă, dar indolența a fost prea mare.Ce contează că a murit un om care avea o viață înainte! Nimeni nu îndrăznea să facă asemenea cereri către Gabriel Oprea”, scrie tatăl polițistului Gigină pe pagina sa de Facebook.

Totodată, omul afirmă că fiul său muncea și 18 ore pe zi doar pentru a fi deplasat un oficial de la restaurant la toaleta proprie și înapoi.

„Un alt lucru pe care nu și l-a amintit nimeni a fost accidentul colegului de schimb, antemergător în aceeași coloana a lui Gabriel Oprea, accident survenit tot într-o intersecție din București din cauza aceleiași „viteze reduse” cu doar câteva zile înainte de trecerea în neființă a lui Bogdan. Omul a rămas imobilizat timp de câteva săptămâni. În data de 20 octombrie 2015 a fost desemnat Bogdan pentru coloana oficială a lui Oprea, deși, conform graficului de prezență din ziua aceea, Bogdan avea program de opt ore. Accidentul survine în ora 12 de program. Erau zile când programul sărea de 16, 18 ore…doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie și retur ballroom”, mai scrie tatăl polițistului.

După accidentul din 20 octombrie, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, fiind suspectat că a folost ilegal echipaje ale Poliției Rutiere pentru deplasări.

Din probele administrate în cauză de procurorii DNA a rezultat că Oprea a fost însoțit „în cvasitotalitatea deplasărilor”, într-un regim rezervat de lege exclusiv președintelui României, președinților celor două camere ale Parlamentului și prim-ministrului. Din probele administrate rezultă că Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale Poliției Rutiere. Spre exemplu, în perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, s-au realizat 1.607 misiuni de însoțire a deplasărilor efectuate de ministrul de Interne pe raza municipiului București. Numărul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului.

Citește și