Prima pagină » Știri » Tătaru, despre adeverinţele necesare la începutul noului an şcolar: Începem cu elevii care au patologie cronică

Tătaru, despre adeverinţele necesare la începutul noului an şcolar: Începem cu elevii care au patologie cronică

Tătaru, despre adeverinţele necesare la începutul noului an şcolar: Începem cu elevii care au patologie cronică
Ministrul Sănătății, despre creșterea infectărilor: Suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri. Estimăm o creștere a acestora

Copiii cu patologie cronică trebuie neapărat să aibă adeverinţă de la medic, pentru a putea opta în privinţa şcolii fizice sau a şcolii online, în timp ce recomandarea pentru ceilalţi copii este să fie făcut consultul, spune Nelu Tătaru.

Întrebat la Digi24 despre adeverinţele necesare la începutul noului an şcolar, Tătaru a spus: „Suntem într-un context pandemic şi trebuie jucat un pic altfel evităm aglomerările. (…) Haideţi să începem cu acele adeverinţe pentru cei care au patologie cronică şi care vor trebui în următoarea perioadă să opteze dacă vor să facă învăţământ online sau vor să meargă la şcoală. Dar, în acelaşi timp, să ne gândim că şi cei care vin în comunitate au fost copii care au stat mai mult de o jumătate de an acasă şi care ar trebui totuşi evaluaţi. Haideţi să spunem că poate nu o să fie într-o primă parte, poate le facem de parcurs (adeverinţele – n.r.). Suntem în discuţii în această perioadă”.

Ministrul Sănătăţii a spus că sunt analizare mai multe situaţii, însă pentru copiii cu patologie cronică „efectiv trebuie să avem acea adeverinţă pentru a-i lăsa pe ei şi pe părinţii lor să opteze”.

Una din variantele luate în calcul de autorităţi este prelungirea perioadei în care elevii pot duce adeverinţa

În măsura în care se poate face, Nelu Tătaru a recomandat medicilor de familie să îi consulte pe copii, deoarece „nu au mai frecventat şcoala de foarte multe luni”.

„Haideţi să rămânem uniţi până la sfârşit şi să facem această evaluare evaluare completă a celor care se prezintă pentru prima dată după luni de zile la şcoală. În acest fel scădem şi riscul, avem grijă şi de profesori şi mergem spre acea stabilitate şi poate ajungem spre jumătatea lunii octombrie la o scădere”, a declarat Tătaru, precizând că apelul său nu este doar pentru medicii de familie, ci pentru tot ce înseamnă corp medical.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele