„Te rog, ai grijă, puștiule, te iubesc!” DESTINUL TRAGIC al lui Andrei, românul din AVIONUL MORȚII

Publicat: 19/07/2014, 15:52
Actualizat: 06/07/2016, 08:30

Andrei Anghel avea 24 de ani, emigrase împreună cu familia în Canada pe când avea 8 ani și se întorsese în România, la Cluj, unde studia medicina.

„Era unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut. Putea să facă glume pe seama oricărui lucru, în special pe seamă mea. Și e frățiorul meu mai mic însă m-am simțit mereu ca soră mai mică… e mai înalt decât mine încă din clasă a 6-a și de atunci eu am fost sora mai mică, nu conta că eram mai mare… Era foarte fericit și iubea viața și tot ce ținea de ea și dorea să schimbe lumea, să devină medic. Era un om extraordinar. Îi plăcea să ajute oamenii și când era în liceu a făcut una dintre acele excursii umanitare în Costa Rica sau ceva de genul și a locuit în junglă cu oamenii și îi ajuta cu treburile zilnice…Iubea oamenii și dacă îi putea ajuta o făcea…”, a le-a spus Alexandra Anghel jurnaliștilor de la City News Toronto.

Ultima oară au vorbit chiar înainte ca Andrei să se urce în avionul care îl va fi dus spre moarte. „Încă sper că mă voi trezi din acest coșmar și că el va fi aici. Am vorbit cu el chiar înainte de a se urca în acel avion, când era la aeroport și era atât de entuziasmat că plecă”, a povestit Alexandra Anghel. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus: „Te rog ai grijă, puștiule, te iubesc! Și el a promis că va fi bine și că toți ne facem griji degeaba, că doar pleacă în vacanță și se va simți minunat și că-mi va cumpăra un pahar drăguț pentru shot-uri. Urăsc să vorbesc despre el la trecut, e atât de ciudat”.

Andrei pleca în Asia împreună cu iubita sa. Se cunoșteau din primul an de facultate și deși profesorii său sustin că mergeau la un congres medical în Australia, familia spune că își pregătiseră și o vacanță.

„Se cunoșteau de când a început școala acolo, dar erau împreună de în jur de un an. Erau încântați de această vacanță, doreau să facă plimbări, cățărări… nu știu… îi plăceau foarte mult activitățile în aer liber. Nu știam foarte multe detalii despre excursie. Știam că merg, el era foarte entuziasmat că va pleca. Era foarte ocupat cu examenele, așa că nu am apucat să stăm de vorbă despre ce va face acolo exact, mi-a dat doar niște date când pleacă și când se întoarce și a zis că vom comunica pe Skype în curând, dar nu am mai apucat”, a mai spus Alexandra Anghel jurnaliștilor de la City News Toronto.

Cum a aflat familia de tragedie

Alexandra nu s-a gândit o clipă că fratele său avea să-și găsească sfârșitul în urma accidentului aviatic din Ucraina. Văzuse la televizor, în treacăt, știrea, dar a crezut că este vorba despre avionul Malaysian Airlines dispărut în urmă cu câteva luni și a crezut că a fost găsit. „O prietenă de-a lui de la școală m-a întrebat pe Facebook dacă știu dacă erau sau nu în acel avion și i-am spus că nu știu sigur. Ultima oară când vorbiserăm mi-a spus că îmi va da mesaj când ajunge în Bali și nu eram sigură dacă au facut escală undeva sau ce făceau. Dar am întrebat-o dacă vrea sa-mi întreb părintii și părea foarte agitată și am întrebat-o de ce și mi-a spus căa un avion s-a prăbușit. Văzusem și eu știrile dimineața, în treacăt, dar am crezut că era, de fapt, celalalt avion Malaysian Airlines și ca îl găsiseră”, a povestit sora studentului român. Și-a sunat imediat mama și a întrebat-o la ce oră decolase și i-a spus că în jurul prânzului. Ulterior, aceeași prietenă i-a dat vestea tragică.

Și mama lui Andrei a povestit cum a aflat de moartea băiatului său. „Am vazut vestile la televizor, n-am facut nicio legatura cu avionul cu care pleca el, nici nu ne-am gandit. Fiica mea a primit apoi tot feluri de mesaje pe Facebook de la prietenii din Cluj. Era copilul pe care orice mama si l-ar fi dorit”, a declarat mama studentului, care a spus că Andrei va fi înmormântat în Canada, potrivit stirileprotv.ro.

Povestea lui Andrei, prezentată în toată presa din Canada

Presa din Canada acordă spații largi poveștii lui Andrei Anghel. Site-ul ctvnews.ca a difuzat și el un interviu cu Alexandra, sora mai mare a lui Andrei.

.

La rândul său, tatăl lui Andrei, Sorin A, a dat și el o declarație, prin telefon, publicației Huffington Post în care spune că fiul său pleca în vacanță în Bali cu prietena sa. „Am auzit că zborul a fost doborât. Mai târziu am primit confirmarea oficială, de la poliția din Durham, că el se afla în acel avion”, a declarat Sorin A pentru publicația amintită.

„Toți care l-au cunoscut știu că era o persoană foarte amabilă, foarte foarte bună. Ne va fi foarte dor de el”, a încheiat Sorin Anghel, vizibil emoționat., scrie presa canadiană.

Premierul Canadei Stephen Harper, a mers la familia lui Andrei pentru a le transmite condoleanțele sale.

Andrei Anghel, care avea cetățenie româno-candiană, trăia cu familia sa în Canada de la vârsta de 8 ani, locuia la Ajax, în estul localității Toronto, scrie presa canadiană. El a studiat la Liceul Ajax din Toronto și la Universitatea Waterloo, iar apoi s-a înscris la Universitatea de Medicină din Cluj. Bunica lui Andrei trăiește în România, mai spune presa canadiană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...