Prima pagină » Știri » Țeapă de 6.000 de euro pentru un tânăr care visa la o mașină germană! Câți kilometri avea, de fapt, Passat-ul din 2007

Țeapă de 6.000 de euro pentru un tânăr care visa la o mașină germană! Câți kilometri avea, de fapt, Passat-ul din 2007

Povestea unui tânăr din Buzău le dă de gândit celor care visează să cumpere o mașină second hand fără hibe sau kilometri dați înapoi. Adrian a dat 6.000 de euro pe un Volkswagen Passat care, în realitate, avea peste 700.000 de km rulați!

În 2018, Adrian, un tânăr din Buzău, a apelat la un parc auto pentru a cumpăra mașina mult visată, scrie antena3.ro. Avea în vedere un VW Passat, model 2007, pe care se cereau 5.000 de euro.

„Era foarte ok pentru vârsta ei…”

„Am verificat-o, maşina se prezenta foarte ok pentru „vârsta” ei. Mi-a plăcut cum merge, nu avea zgomote suspecte, nu erau semne de uzură ieşite din comun, aşa că am încheiat tranzacţia. Am plătit 5.000 euro, plus dobânda aferentă împrumutului, pentru că am făcut un credit. S-au făcut poze la kilometraj, pentru contractul de vânzare-cumpărare, erau cam 295.000 de kilometri.”, a declarat tânărul păgubit.

Ca la orice mașină veche, curând au început problemele mecanice și proprietarul a investit în numeroase piese de schimb.

În urmă cu două săptămâni, Adrian avea să afle kilometri reali ai Passat-ului…

400.000 de km dați înapoi! „Înșelăciune de cea mai joasă speță”

„În urmă cu două săptămâni, am făcut ITP-ul, care expira. Am făcut verificarea, iar în baza de date, cei de la ITP au descoperit că maşina a fost înregistrată de RAR în 2018, când mi-am luat eu maşina, cu 700.000 de kilometri. Avea 400.000 de kilometri daţi înapoi.”

„Am luat legătura cu cel care mi-a vândut maşina, mi-a spus că e o greşeală pe undeva, că nu are cum să fie acei kilometri, că s-au făcut poze la kilometraj. În realitate, acei kilometri au fost daţi înapoi.”

Tânărul a luat atitudine (așa cum ar trebui să facă oricine este păgubit în acest fel!) și a făcut plângere la Poliție pe numele patronului parcului auto pentru înșelăciune. „Cu tot cu dobânda la credit, am dat 6000 de euro pe o maşină din 2007 cu 700.000 de kilometri, este absurd şi o înşelăciune de cea mai joasă speţă.”, spune Adrian.

Cuculis: „Participare improprie la ucidere din culpă”

„Ceea ce au făcut cei la parcul auto se încadrează la infracţiunea de înşelăciune. Ei, sigur, se vor putea apăra spunând că au luat maşina cu acei kilometri afişaţi în bord. Dar s-ar putea contrazice cu propriile acte, în contractul de vânzare cumpărare al maşinii, să apară de fapt kilometrii pe care îi avea maşina la momentul achiziţionării şi atunci parcul auto nu ar mai avea posibilitatea să se disculpe în nicio formă”, spune avocatul Adrian Cuculis, cel care îl reprezintă pe tânărul înşelat.

„Foarte grav este că atunci când circuli cu o maşină cu 700.000 de mii de kilometri, ca rulaj pe străzi, este foarte posibil să cedeze o piesă care să pună în pericol viaţa şoferului şi a celorlalţi participanţi la trafic, iar atunci această intenţie directă de a înşela o persoană se poate traduce printr-o participare” impropie la ucidere din culpă, vătămare corporală sau ce infracţiune poate să derive de la un accident cu o maşină cu atâţia kilometri în bord.”, avertizează Cuculis.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și