„Romanii sunt cei care au pus apele dătătoare de viață de la Băile Herculane pe hartă. Cele 15 izvoare termale, numite după zeități, inclusiv Diana și Neptun, au fost iubite și de Habsburgi, care le-au adăugat splendide căsuțe rococo. Sovieticii adorau și ei apele bogate în sulf și au adăugat blocuri uriașe din ciment, care în prezent acoperă mare parte din capacitatea de cazare a stațiunii. Grand Hotel Minerva oferă un suflu elegant la un preț avantajos. Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al băilor din plante, iar oaspeții cu pachete turistice au acces complementar la băile termale și saună”, scrie editorul The Guardian.
Același articol recomandă alte nouă destinații din Europa de est care oferă tratamente de calitate la un procent din prețurile practicate în vestul continentului.
Acestea sunt stațiunile balneoclimaterice Cieplice din Polonia, Karlova Studánka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus, Truskavets din Ucraina, BükfürdÅ‘ din Ungaria, Banjisht din Macedonia de Nord, Spa Dudince din Slovacia, Istarske Toplice din Croația și Atomska Banja din Serbia.