Prima pagină » Știri » Theodor Paleologu, despre veniturile parlamentarilor: „Nu merită mai mult și chiar și așa e cam mult, pentru cât de puțin fac”

Theodor Paleologu, despre veniturile parlamentarilor: „Nu merită mai mult și chiar și așa e cam mult, pentru cât de puțin fac”

Theodor Paleologu, despre veniturile parlamentarilor: „Nu merită mai mult și chiar și așa e cam mult, pentru cât de puțin fac
Deputatul Theodor Paleologu a declarat că ar fi "o măgărie fără seamăn" o majorare a salariilor deputaților, fără o reducere a numărului lor la 300. Acesta consideră că parlamentarii "nu merită mai mult și chiar și așa e cam mult, pentru cât de puțin fac".

„E total deplasată această discuție. Am putea, într-adevăr, discuta despre creșterea salariilor deputaților, dacă ei ar fi 300, așa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voința poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menținem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputați și în plus de asta, vrem să ne și mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!”, a declarat Paleologu la RFI.

„Eu știu că o indemnizație de deputat român este mult mai mică decât o indemnizație de deputat francez. În Franța, de exemplu, lumea e mirată să afle că eu am un salariu atât de mic. Dar să fim onești, chiar nu merită mai mult parlamentarii români și chiar și așa mi se pare că-i cam mult, pentru cât de puțin fac”, spune deputatul.

În opinia lui Paleologu, „se poate avea în vedere, eventual, o creștere a indemnizațiilor deputaților, dar cu condiția ca numărul lor să fie redus la 300, așa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toții în amintire. Dacă nu se satisface această condiție, este o măgărie fără seamăn”.

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat recent pentru Mediafax că indemnizațiile parlamentarilor trebuie să crească, pentru a nu rămâne în urmă față de angajații lor, însă numai în cadrul legii unitare a salarizării: „Din câte știu eu, în septembrie va veni legea la Parlament și se va aplica începând cu 1 decembrie. În acest context, în care tot ce înseamnă salarizare din sistemul bugetar va avea o anumită creștere, e normal să discutăm și despre majorarea indemnizațiilor. În septembrie încep discuțiile, dar dacă grila și angajații din Parlament vor avea o anumită creștere la acel moment, indemnizația parlamentarilor va rămâne mai mică decât cea a angajaților. Atunci cred că la acel moment se impune și o creștere”.

Președintele Partidului Național Democrat, deputatul Daniel Fenechiu, a menționat anterior pentru Mediafax că Executivul intenționa la începutul anului să includă și parlamentarii pe lista demnitarilor cu salarii mărite, fiind avansată cifra de nouă mii de lei și că este posibil ca acest demers să fie reluat în toamnă.

Autor
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și