Prima pagină » Știri » Tigrul Sandokan de la Zoo Galați a intrat într-o depresie severă, dar conducerea a avut o idee neobișnuită și a pus-o în practică

Tigrul Sandokan de la Zoo Galați a intrat într-o depresie severă, dar conducerea a avut o idee neobișnuită și a pus-o în practică

Un tigru siberian de 13 ani și cântărind 200 de kilograme, de la Grădina Zoologică din Galați, care intrase într-o depresie gravă după ce a rămas fără parteneră și își mușca coada până la sânge, și-a revenit complet cu ajutorul a doi șoricei care îi țin de urât în cușcă și care i-au devenit prieteni

La Grădina Zoologică din Galați se află un tigru siberian, în vârstă de 13 ani, cântărind aproximativ 200 de kilograme, pe nume Sandokan, care, de când și-a pierdut partenera, în urmă cu două luni, a intrat într-o depresie severă, ce l-a făcut să se automutileze, mușcându-și coada până la sânge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De curând, la sugestia cuiva, tigrului i-au fost aduși în cușcă doi șoricei de laborator, care i-au devenit cei mai buni prieteni și l-au scăpat de depresie.

„Tigrul are în jur de 13 ani, iar în captivitate vârsta medie de viață este de 14 ani, deci este foarte bătrân și asta i-a și generat, probabil, o stare psihică și mai proastă după ce i-a murit partenera în urma unor afecțiuni renale, tot pe fondul vârstei înaintate. În ianuarie, i-am pus șoriceii în cușcă, pentru că avea un comportament prin care își lingea coada, iar apoi și-o mușca până la sânge. Nu am dorit să îi aplicăm soluții injectabile cu pușca cu tranchilizante ca să nu-l chinuim fizic și mai mult. Și atunci am încercat varianta aceasta cu șoriceii. Acum s-a vindecat, nu-și mai mușcă coada, mănâncă, este normal, doar că stă cu șoriceii acolo”, a declarat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii, instituție care administrează Grădina Zoologică și care se află în subordinea Consiliului Județului.

Despre faptul că la Grădina Zoologică s-a legat o astfel de prietenie strânsă între tigrul siberian și cei doi șoricei a aflat și președintele Consiliului Județului Galați, Nicolae Bacalabașa, cunoscut ca un mare iubitor de animale.

„Cineva a avut ideea cu șoriceii și sunt cei mai buni prieteni ai tigrului, dorm pe coada lui. Mi se pare o formă de manifestare a conviețuirii de care omenirea a cam uitat că există”, a declarat, contactat telefonic, Nicolae Bacalbașa.

Deocamdată, Grădina Zoologică situată în Pădurea Gârboavele, la circa 20 de kilometri de municipiul Galați, nu poate fi vizitată deoarece cu patru ani în urmă Consiliul Județului a demarat un amplu proiect de modernizare a parcului Zoo, care a fost închis, ulterior stabilindu-se că este nevoie și de un nou gard de împrejmuire care a fost între timp terminat.

La ora actuală, rebuie obținute autorizații de la Garda de Mediu și Direcția Sanitar-Veterinară pentru ca Grădina Zoologică să fie deschisă publicului, lucru care s-ar putea întâmpla începând din luna iunie, potriviti conducerii Complexului Muzeal de Științele Naturii din Galați.

Citește și