„Am delimitat zona centrală extinsă, am delimitat și străzile pe care se va putea introduce timbrul de centru (…) Nu se va putea întâmpla peste noapte, ci după ce vom implementa toate măsurile de reducere a poluării, după ce vom aduce autobuzele și vom face o analiză cu privire la acest aspect. Nu putem preciza în prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie să fie nici disproporționat, nici exagerat”, a declarat Sorin Chiriță, în cadrul conferinței „Viitorul Mobilității Urbane în România”.
Sorin Chiriță a precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că această taxă ar putea fi aplicată pentru străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu.
„În prezent avem în derulare o analiză amplă referitare la acest aspect, al unei taxe. Nu este nimic bătut în cuie, nici măcar străzile sau dacă va fi implementat acest proiect”, a declarat, pentru MEDIFAX, Sorin Chiriță.
Ideea unei taxe de mediu pentru mașinile care pătrund în centrul Capitalei a fost lansată de Gabriela Firea încă din toamna anului trecut. Primarul general preciza la aceea vreme că taxa va fi introdusă după înnoirea parcului auto RATB.
„După ce toate aceste măsuri se vor implementa (Planul de Mobilitate Urbană – n.r.), printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge și la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu și pentru decongestionare. Cetățenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate. Nu putem să dăm vina pe cetățeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omenește să recuperăm aceste întârzieri”, declara Gabriela Firea, anul trecut, în cadrul unei conferințe.