TIMIȘOARA. Alertă în MAI, un jandarm s-a împușcat în cap cu arma din dotare!

Publicat: 12 08. 2024, 09:30
Actualizat: 12 08. 2024, 09:48
Alertă în MAI, un jandarm s-a împușcat în cap cu arma din dotare! / Sursa FOTO: Facebook, caracter ilustrativ

Un grav incident petrecut luni dimineață în Timișoara a pus pe jar structurile din cadrul MAI. Un jandarm s-a împușcat în cap cu arma din dotare, relatează Antena 3.

UPDATE 09:45 – Ce a stabilit testarea din decembrie 2022

Jandarmul a fost găsit acasă, după ce colegul său a sesizat inspectoratul că nu i-a venit schimbul de tură. Se pare că jandarmul, în vârstă de 24 de ani, ar fi mers și a preluat arma de serviciu, trebuind să ajungă la post, la Arhivele Naționale Timiș. Însă, pe drum, el a schimbat direcția, ajungând acasă.

Colegul său, care trebuia să încheie tura, a observat că acesta nu a mai ajuns la post și a raportat incidentul.

„Din informațiile noastre, în jurul orei 07:40, văzând că, după ce a preluat armamentul, nu a ajuns la post, un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș s-a prezentat la domiciliul acestuia, unde l-au găsit cu plagă împușcată la nivelul capului”, spune Mihai Venter, purtător de cuvânt al IJJ Timiș.

În decembrie 2022, jandarmul a fost testat și s-a decis că este apt pentru executarea serviciului.

El este angajat la IJJ Timiș din martie 2022 și locuia cu chirie în oraș. Familia tânărului este din județul Gorj.


Alerta s-a dat după un apel primit la numărul de urgență 112, care raporta că într-o locuință din oraș s-a produs o tragedie.

A plecat din unitate cu arma din dotare

Incidentul a avut loc chiar în casa jandarmului, nu departe de unitatea „Glad Voievod”, de pe strada Gheorghe Barițiu, potrivit sursei citate.

Din câte se pare, jandarmul ar fi luat arma de la unitatea militară unde era angajat și s-a îndreptat spre casă. Ajuns în locuință, bărbatul ar fi recurs la un gest disperat – s-a împușcat în cap!

Găsit în stare foarte gravă, el a fost transportat de urgență la spital, medicii oferindu-i primele îngrijiri de specialitate.

Starea sa este una critică, iar doctorii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Antena 3 arată că autoritățile s-au mobilizat numaidecât, iar la fața locului a fost declanșată o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

Nu se cunosc motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest, dar ancheta va scoate la lumină toate detaliile. De acest caz se ocupă Parchetul Militar, având în vedere că jandarmul este cadru militar activ.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV FOTO | Un jandarm s-a împușcat din greșeală în mână, iar glonțul a ajuns în abdomenul unui alt jandarm. În ce stare sunt victimele

Un jandarm din Alba s-a împuşcat. Bărbatul avea 49 de ani