Tinerii cred că școala nu mai constituie un reper absolut al procesului de educație, aproximativ 80 dintre ei considerând că școala reprezintă cel mult o bază pentru fixarea cunoștințelor și competențelor cu caracter general, potrivit unui studiu realizat de ANSIT și prezentat azi.
Studiul realizat de Agenția Națională pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT) a avut ca temă importanța educației formale în realizarea profesională ulterioară a tinerilor.
Potrivit studiului, tinerii cred că școala nu mai constituie un reper absolut sau un centru privilegiat al procesului de educație.
"În opinia a circa 80% dintre tineri, școala reprezintă cel mult o bază necesară a fixării cunoștințelor și competențelor cu caracter general (36% în mare măsură și 43% într-o oarecare măsură), în timp ce, două treimi dintre tineri (67%) o mai apreciază ca fiind un reper în pregătirea indivizilor pentru viață (26% în mare măsură și 41% într-o oarecare măsură)", se arată în raport.
În ceea ce privește metodele de predare/evaluare, doar 21% dintre tineri apreciază că școala angajează în mare măsură elevii în procesul de învățare, 43% într-o oarecare măsură.
Dintre elevii chestionați, doar 17% consideră "în mare măsură" că școala evaluează corect cunoștințele elevilor/studenților, 44% într-o oarecare măsură.
Totodată, potrivit studiului, doar 16% dintre elevi cred că instituțiile de învățământ organizează "în mare măsură" activități extrașcolare interesante.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro
Â