„La începutul acestui an, Ministerul Justiției a inițiat procedura de achiziție publică a unui număr de 241 de autoturisme, necesare pentru dotarea fiecărei instanțe de judecată, precum și a aparatului propriu (233 autoturisme pentru instanțe și 8 pentru aparatul propriu din MJ)””, precizează Tudorel Toader, pe Facebook.
Potrivit fostului ministru, parcul auto al instanțelor și al Ministerului Justiției se află într-o stare avansată de deteriorare.
„Parcul auto al instanțelor judecătorești și al Ministerului Justiției are un grad avansat de uzură. La momentul demarării procedurii, a fost luat în considerare faptul că din totalul de 373 de autoturisme, 260 au o vechime de cel puțin 10 ani. Unele dintre autoturismele instanțelor de judecată sunt din anul 2000, altele sunt în stare de nefuncționare, în timp ce unele instanțe nu au nici un autoturism. Întreținerea acestora necesită costuri ridicate și este necesară înlocuirea cu unele noi””, mai transmite Tudorel Toader.
Tudorel Toader mai spune că primele 60 de autoturisme au fost livrate vineri, urmând ca în decurs de o săptămână să fie distribuite toate cele 241 de autoturisme din obiectivul pentru care s-a angajat în timpul mandatului său.
Liderii PSD au decis pe 17 aprilie, în ședința CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției. Social democrații au fost nemulțumiți de faptul că ministrul Tudorel Toader nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituționale. Ulterior retragerii sprijinului, Tudorel Toader a purtat o discuție cu premierul, Viorica Dancila, care i-a sugerat să ia în calcul varianta demisiei, care avea să faciliteze instalarea unui nou ministru al Justiției. În urma acestei discuții, ministrul Justiției a demisionat în seara zilei de 18 aprilie.
Foto: Tudorel Toader/ Facebook