„Doamna procuror Anca Jurma, pe care o cunosc, ca să vă spun …Într-o discuție cu procurorul general, când a propus-o ca interimar, în prealabil m-a consultat, i-am spus mai în glumă, mai în serios, vedeți că și lui Anca Jurma i-am fost în comisia de doctorat. Deci părerea mea, să întrebați în ordine ierarhică. Are un șef un procuror general care poate să vă răspundă la această întrebare (dacă Anca Jurma este potrivită pentru funcția de procuror-șef DNA -n.r.). Orice procuror care îndeplinește condițiile legale, orice procuror care îți dorește să-și asume în chip decent această mare responsabilitate poate să-și depună candidatura, după care comisia evident va face evaluarea, iar președintele Republicii în final va decide. În primul rând, să vedem dacă (Anca Jurma -n.r.) se înscrie și în al doilea rând, nu mă pot antepronunța”, a declarat Tudorel Toader.
Ministrul a mai spus că procurorul-șef ce va urma la DNA va trebu să reorganizeze Direcția în acord cu noile legi ale justiției.
„Avem aproape 2.950 de procurori, unii sunt tineri și nu au condiția cel puțin legală. Sunt două elemente în evaluare, este elementul obiectiv, spre exemplu, de îndeplinire a condiției de vechime în profesie și elementul personal, poate unii își doresc să se angajeze la această mare, mare responsabilitate. Procurorul șef care va veni va trebui să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale justiției pentru că nu poți să mai ai un procuror de la parchetul de pe lângă judecătorie, ăla care spune să suspenzi deciziile CCR și să-l pui procuror la DNA. S-a introdus o limită de vârstă. Va trebui să reorganizeze, să reașeze DNA în parametrii competențelor legale, constituționale, să facă o evaluare managerială și atunci vom vedea. Dacă doamna Jurma își dorește această responsabilitate, și-o asumă, vedem ce se va întâmpla. Am făcut apel către procurorii care doresc această responsabilitate să se înscrie pentru a repune DNA în limitele legii”, a mai spus Toader.