O tocană de cartofi de 1.630 de kilograme a fost preparată, joi seara, la Târgul Național al Cartofului, record cu care brașovenii vor să intre în Cartea Recordurilor.
Pentru prepararea tocanei-gigant au muncit patru bucătari, timp de 36 de ore și au fost folosite 1.040 kg de cartofi, 130 kg de carne, 65 kg de piclis (un amestec de condimente specific românești), 52 kg de slănină afumată, 26 kg de bulion, 26 kg de ceapă, 26 litri de ulei, 6 kg frunze de pătrunjel, 13 kg de usturoi, 2,1 kg mirodenii și 115 litri de apă.
"Suntem extenuați, dar fericiți că am reușit să facem acest lucru, să oferim brașovenilor un nou record, care sperăm să fie omologat", a spus unul dintre bucătari.
Tocana gigant a fost apoi oferită brașovenilor prezenți la "Balul Cartofului", iar o parte din mâncare a fost donată, vineri, Cantinei de Ajutor Social din Brașov, urmând a fi împărțită săracilor brașoveni care primesc o masă caldă la această cantină.
Potrivit lui Liviu Pandele, președintele complexului "Dacia", organizatorul acestui eveniment, dosarul cu documentația referitoare la uriașul preparat va fi trimis, în cursul săptămânii viitoare, la World Association of Records, în speranța omologării titlului de cea mai mare tocană de cartofi din lume.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro