Tokes va deschide un lanț de birouri europarlamentare, de la Bruxelles până în Secuime

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 26 07. 2012, 09:07
Episcopul reformat de Oradea Laszlo Tokes va deschide un lanț de birouri europarlamentare, care se va întinde de la Bruxelles până în Secuime, trecând prin Budapesta, a anunțat, vineri, fostul șef al campaniei electorale a episcopului pentru alegerile europarlamentare, Szilagyi Zsolt.

Episcopul reformat de Oradea Laszlo Tokes va deschide un lanț de birouri europarlamentare, care se va întinde de la Bruxelles până în Secuime, trecând prin Budapesta, a anunțat, vineri, fostul șef al campaniei electorale a episcopului pentru alegerile europarlamentare, Szilagyi Zsolt. Scopul acestei măsuri este păstrarea unei legături cât mai strânse cu comunitățile maghiare.

Primul dintre acestea va fi deschis la Bruxelles și va fi condus de Szilagyi Zsolt. Un al doilea birou europarlamentar al lui Tokes va fi deschis la Oradea și va fi asigurat de un personal format din patru până la șase colaboratori. Pentru a-și onora o promisiune din timpul campaniei, Tokes va deschide un cabinet parlamentar și în Secuime, la Sfântu Gheorghe, iar acest birou va fi condus de juristul Kulcsar Jozsef. Un al patrulea birou urmează să funcționeze la Budapesta, sub conducerea pastorului reformat Nemes Csaba.

Szilagyi Zsolt a declarat că intenția episcopului-europarlamentar este să țină o legătură cât mai strânsă cu comunitățile maghiare din Transilvania dar, în același timp, să promoveze în Parlamentul European și interesele maghiarilor din Bazinul Carpatic, în special din Ucraina și Voivodina.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro