Tone de alimente fără documente și pungi cu inscripția PDL, găsite într-un depozit din Târgoviște

Publicat: 28 05. 2012, 21:22
Actualizat: 04 07. 2013, 22:11

Opt tone de alimente fără documente de proveniență au fost descoperite de polițiștii și inspectorii ai Gărzii de Mediu Dâmbovița într-o încăpere de la parterul unui bloc din Târgoviște, printre acestea aflându-se și câteva sute de pungi cu inscripția PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Dâmbovița, agent Raluca Florescu, oamenii legii au fost sesizați la 112 că mai multe persoane au forțat ușa unei încăperi anexă aflate la parterul unui bloc din Târgoviște și încarcă bunuri într-o autoutilitară.

Conform sursei citate, la fața locului a mers o echipă de polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au constatat că nu este vorba despre furt, ci despre un transfer și transport de bunuri.

„În urma cercetărilor s-a constatat că nu existau documente legale de proveniență pentru respectivele bunuri, iar printre bunurile inventariate au fost găsite și 300 de pungi inscripționate cu sigla unei formațiuni politice. Poliția va continua cercetările pentru a se stabili cum au ajuns bunurile acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița.

Comisarii Gărzii Financiare Dâmbovița au instituit sechestru pe marfă și au început o anchetă în acest caz.

„Facem cercetări pentru identificarea eventualelor fraude, evaziuni fiscale sau alte încălcări ale legii, ancheta este în derulare”, a declarat șeful Gărzii Financiare Dâmbovița, Bogdan Birtu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pungile găsite erau inscripționate cu sigla PDL.

Reprezentanții PDL Dâmbovița spun că nu cunosc în acest moment care este situația, vicepreședintele PDL Dâmbovița, Marin Antonescu, anunțând că va susține, joi, o conferință de presă pe această temă.

Liderii USL Dâmbovița susțin însă că alimentele din acel depozit, respectiv făină, zahăr, mălai, pui congelați și ulei, ar fi urmat să fie împărțite de PDL în campania electorală.

„În ultima perioadă în județ se pregătește o fraudă masivă a alegerilor prin distribuția de către PDL de alimente și prin plata votanților. Într-o locație pe care Primăria Târgoviște a dat-o unei asociații neguvernamentale conduse de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la funcția de consilier județean, s-au găsit peste opt tone de alimente, precum și pungi inscripționate cu numele candidatului PDL la Primăria Târgoviște, Gabriel Boriga”, a declarat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.