„Este un demers care exprimă DISPERAREA care i-a cuprins pe judecătorii Curții în legătură cu desfășurarea activităților și din acest punct de vedere este DE NECONCEPUT să existe o astfel de PRESIUNE CONCERTATĂ din partea instituțiilor, autorităților și a factorilor politici din țară cu privire la instigarea cetățenilor și instigarea președintelui în a nu respecta decizia Curții Constituționale. Este un precedent foarte periculos care ne va marca pentru o perioadă viitoare relativ îndelungată. Eu sper ca instituțional să reacționeze Curțile Constituționale europene și în primul rând președintele României să înțeleagă că un stat funcționează normal în momentul în care REGULILEdupă care el funcționează SUNT RESPECTATE în primul rând de cei chemați să vegheze respectarea lor.
Să știți că sunt la curent cancelariile europene cu scoaterea din spectrul politic românesc actual și declarațiile iresponsabile făcute de unii politicieni sau unii care lucrează în mediul administrativ sau chiar judiciar îi fac probabil să se crucească de ce pot sa spună. Pentru ca este pentru prima dată când fățiș în România autoritățile statului sunt îndemnate sau sunt parte a unui demers de NERESPECTAREa unei decizii a instantei constituționale”, a declarat Toni Greblă, fost magistrat CCR, pentru MEDIAFAX.
Curtea Constituțională a decis marți să sesizeze Comisia de la Veneția, Secretarul General al Consiliului Europei și Președintele Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu ATACURILEîmpotriva CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.