TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de joi, 2 mai, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 02 05. 2013, 21:11
Actualizat: 29 07. 2014, 21:40

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de joi, 2 mai:

1. Au căutat-o în pereți luni de zile, fără a-și da seama că e în fața lor. Unde era ascunsă FABULOASA COMOARĂ din Râfov-Prahova. Reportaj gândul la Conacul și domeniul „Costache Cantacuzino”, din comuna Râfov-Prahova, transformat de indolența administratorilor locali, din monument istoric în pericol public – o clădire vandalizată fără milă de creștinii locului, de la vlădică la opincă.

2. ” ‘Da!’ era răspunsul ferm al subsemnatului, cu 10 ani în urmă, la întrebarea: ‘Sunteți pentru nepedepsirea penală a insultei și calomniei?’ ” – Comentariul lui Cristian Tudor Popescu, senior editor gândul, după decizia Curții Constituționale potrivit căreia insulta și calomnia pot redeveni fapte penale.

3. Pregătiri de Paște. În această perioadă, încercăm să vă venim în ajutor, fie cu rețete de Paște, fie cu idei de mesaje și urări de Sărbători, precum și cu diverse categorii de informații utilitare, cum ar fi vremea de Paște. Iatăp câteva exemple: REȚETĂ DROB DE MIEL; REȚETĂ CIORBĂ DE MIEL; REȚETĂ FRIPTURĂ DE MIEL; COZONAC DE PAȘTE; OUĂ DE PAȘTE – cum colorăm ouăle fără să folosim chimicale; VREMEA DE PAȘTE în București și în țară etc.

4. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: Este remarcabilă aprecierea cursului, în condițiile crizei din Cipru.

5. Justiție pe scara blocului. Cum a ajuns doamna Veronica Aneta din Iași să repună insulta și calomnia în Codul Penal. „Dumnezeu e drept și mare, că e și Postul Paștelui”
 

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO