TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale ZILEI de luni, 1 aprilie, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 02 04. 2013, 22:47
Actualizat: 02 08. 2014, 13:34

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de luni, 1 aprilie:

1. Bank of Cyprus suspendă operațiunile din România pentru o săptămână, începând din 1 aprilie, potrivit deciziei Băncii Centrale a Republicii Cipru, pentru a identifica o soluție de vânzare a sucursalei de la București. În acest timp, clienții pot retrage bani de la bancomate.

2. După un schimb acid de replici la distanță pe tema numirii Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA, Crin Antonescu și Victor Ponta s-au întâlnit în această după-amiază față în față pentru a avea o discuție lămuritoare.

3. EXCLUSIV. După ce i-a dat pe mână Comisia prezidențială pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice care a propus dezincriminarea consumului de droguri și legalizarea prostituției, președintele Traian Băsescu l-a „uns” pe Marian Preda lider al Mișcării Populare.

4. Procurorii Parchetului General au solicitat Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) să realizeze o expertiză a unei cărți publicate de Victor Ponta în 2010,  „Răspunderea în dreptul internațional umanitar”, care este suspectată de plagiat.

5. Consiliul Legislativ a avizat o afacere de 55 de milioane de euro declarată neconstituțională de Curtea Constituțională. Mai exact, Legea privind trecerea Registrului Comerțului la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost avizată pozitiv de Consiliul Legislativ, în ciuda faptului că o asemenea procedură a fost declarată neconstituțională de CCR.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO