TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de luni, 27 mai, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 27 05. 2013, 23:20
Actualizat: 29 07. 2014, 22:48

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de luni, 27 mai:

1. La o săptămână după ce a ajuns la închisoare, Gigi Becali a apărut din nou în fața judecătorilor, în dosarul „Valiza”. În cadrul audierilor de azi, patronul Stelei a recunoscut că a falsificat un antecontract de vânzare-cumpărare. Este vorba despre contractul cu care Becali și Teia Sponte încercau să acopere mituirea fotbaliștilor de la U Cluj. Instanța amânat pronunțarea până săptămâna viitoare, în 4 iunie.

2. Rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel pentru autostrada Transilvania, anunțată recent de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Șova, nu a mai avut loc luni. Mai mult, contactat de gândul, Biroul de presă al Departamentului pentru proiecte de infrastructură a precizat că nici nu a fost vorba despre ziua de azi, ministrul fiind „interpretat eronat de presă”.

3. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost exclus azi din PNL.

4. 44.000 de euro – o zi de închisoare. Cât a câștigat Gigi Becali din afacerea terenurilor din Voluntari.

5. BAC 2013. Astăzi, a avut loc prima probă – la limba și literatura română – din cadrul sesiunii de Bacalaureat pentru olimpici (Subiecte și barem, aici). Examenul nu a fost fără incidente, doi olimpici fiind eliminați pentru tentativă de fraudă. Totodată, azi au început înscrierile pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de BACALAUREAT 2013 (CALENDAR BAC 2013).

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO