TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de marți, 28 mai, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 28 05. 2013, 23:42
Actualizat: 04 09. 2019, 20:20

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de marți, 28 mai:

1. Ministerul Remus Pricopie a anunțat o serie de schimbări importante în sistemul de educație, printre care vârsta la care vor învăța elevii o a doua limbă străină.

2. Agricultura – care a contribuit anul trecut la PIB cu aproximativ 15 miliarde de euro, riscă să fie lovită în iulie și august de o secetă puternică. Ministrul Agriculturii, Daniel Connstantin, le transmite românilor un mesaj prin intermediul gândul.

3. Românii au primit o veste proastă astăzi: prețul cărnii de porc va fi majorat cu 12-15% până la sfârșitul anului, din cauza costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziția de furaje.

4. Ministerul Sănătății este executat silit. Un cont al instituției fost blocat în urma deciziei luate de Judecătoria Sectorului 1, după ce o companie austriacă a executat silit ministerul pentru neplata unui contract de 4,3 milioane euro.

5. Echipa de fotbal Steaua este noua campioană la fotbal a României, jucătorii ei au primit trofeul Ligii I din partea LPF, tricourile și medaliile de campioni, în cadrul unei festivități ce a avut loc, marți seară, la Arena Națională, la finalul ultimului meci al sezonului, cu FC Brașov, scor 4-0.