TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de vineri, 31 mai, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 31 05. 2013, 19:54
Actualizat: 03 09. 2019, 22:56

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de vineri, 31 mai:

1. Judecătoria Sectorului 1 a decis vineri, la propunerea procurorilor anticorupție, arestarea pentru 29 de zile a directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a șantajat pe administratorul RCS & RDS Ioan Bendei. În stenogramele depuse la referat, apar mai multe dialoguri între Alexandrescu și Bendei, dar și între Alexandrescu și o doamnă și un domn, care, potrivit unor surse, sunt Camelia Voiculescu (șefa trustului Intact) și Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact).

2. Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat la GÂNDUL LIVE că Guvernul intenționează să dea o OUG prin care salariile compensatorii primite de cei care au lucrat în companii de stat să fie impozitate cu 85%.

3. Peste 200.000 de români riscă amenzi pentru că nu și-au depus la timp declarația de venit, potrivit datelor obținute de gândul. Dacă va aplica amenzi, statul ar urma să câștige 10,8 milioane de euro.

4. Doi deputați PNL vor ca în viitoarea Constituție să fie menționat că nicio minoritate, cu excepția celor cu rădăcini comune și atestate științific cu românii, nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul „român” sau derivate. Textul îi vizează în special pe romi. „Cum se numesc țiganii în Ungaria, în Franța? Se numesc romi?”, a declarat unul dintre aceștia pentru gândul.

5. Consilierul prezidențial Cristian Hrițuc, membru fondator al Fundației Mișcarea Populară, a afirmat că, după terminarea mandatului de președinte, Traian Băsescu va fi membru al Fundației Mișcarea Populară, dar nu se va înscrie și în partidul care se va înființa pornind de la această fundație.