Prima pagină » Știri » TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 10 februarie

TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 10 februarie

TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 10 februarie
Cele mai importante știri de luni, 10 februarie

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Liderii USL au amânat pentru marți negocierile pentru funcția de vicepremier. Klaus Iohannis a declarat că la nivelul Uniunii s-a decis ca viitoare structură a Guvernului să primească un vot din partea Parlamentului. În varianta optimistă, noua structură a Executivului ar trebui să fie aprobată miercuri în forul legislativ. Iohannis a exclus varianta schimburilor de ministere între PNL și PSD, dar și ca vicepremierul Oprea să coordoneze Ministerul de Interne. La întâlnirea de la Vila Lac 1 au participat din partea PNL, Crin Antonescu și Eduard Hellvig, din partea PSD, Victor Ponta și Liviu Dragnea, din partea PC, Dan Voiculescu și Daniel Constantin, iar UNPR a fost reprezentat de președintele formațiunii Gabriel Oprea.

2. Președinții PSD, UNPR și PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianței electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent și primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliață electorală este formată din trei din cele patru partide din USL și are două din cele trei litere ale USL, dar își propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câștigat alegerile.

3. Miniștrii Robert Cazanciuc, Remus Pricopie și Liviu Voinea s-au înscris, luni, în PSD, potrivit Mediafax. Conform surselor citate, cei trei au depus adeziunile chiar în ședința BPN al PSD de luni, de la Palatul Parlamentului.

4. Președintele Traian Băsescu nu va semna nici de această dată scrisoarea pe care Guvernul intenționează să o înainteze boardului FMI după negocierile din ianuarie. Decizia a fost anunțată de premierul Victor Ponta după o discuție pe care a avut-o joi seara cu șeful statului. „Mi-a spus că nu va semna scrisoarea”, a dat Ponta vestea în locul lui Băsescu, într-un interviu la RTV.

5. Gândul prezintă topul angajaților care s-ar califica la electoRATA lui Ponta. Salariații din învățământ, sănătate și asistență socială, dar și cei care lucrează în domeniul activităților culturale vor putea beneficia de electoRATA lui Ponta, respectiv înjumătățirea ratelor la credit pentru cei care au un salariu de până la 1.600 de lei. Aceștia câștigă, în medie, un salariu sub cel mediu pe economie, care a ajuns în decembrie la 1.760 de lei, potrivit celor mai recente date INS.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Autor

Citește și