Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.
1. Crin Antonescu și Vasile Blaga au decis în această seară ca PNL și PDL să fuzioneze, rămânând în discuție doar momentul când acest lucru să se întâmple, înainte sau după prezidențiale. În ce privește semnarea unui protocol între cele două partide, Blaga a precizat că, cel puțin în primă fază, fuziunea se va face pe bază de „încredere”. Un document oficial ar urma să fie elaborat în perioadă.
2. Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost reținut, miercuri seară, de procurorii anticorupție, după aproximativ șase ore de audieri. DNA susține că există probe potrivit cărora președintele CJ Cluj, omul de afaceri Vasile Pogăcean și alte persoane ar fi comis fapte de corupție.
3. Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundații, de joi dimineață până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, și respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călărași, avertizarea vizând nouă județe, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA).
4. Gândul continuă campania „Why don’t you come over?” și vă prezintă povestea românului care a candidat la europarlamentare în Marea Britanie și și-a făcut campanie pe strada extremistului Nigel Farage. Tommy Tomescu este un dentist originar din România care a candidat la euroalegeri în Marea Britanie din partea Partidului Europenilor, care a criticat dur ieșirile xenofobe ale UKIP și cel care, însoțit de reporterii The Guardian, s-a hotărât să-i dea lui Farage o lecție la el acasă.
5. Livia Doina Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție din România, vorbește în premieră într-un interviu acordat pentru gândul despre cea mai aprinsă dezbatere profesională din sistemul judiciar românesc. Președintele Curții Supreme, instanța care a pronunțat cele mai sonore condamnări în dosarele de corupție din România după 1989, spune că infractorii nu trebuie să primească un tratament discriminatoriu. Noul Cod Penal a adus în spațiul public dezbaterea asupra modului în care se aplică legea penală mai favorabilă: global sau pe instituții autonome
ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO