Prima pagină » Știri » Toți miniștrii care au participat la ședința CSAT au venit la Guvern pentru discuții cu Ponta

Toți miniștrii care au participat la ședința CSAT au venit la Guvern pentru discuții cu Ponta

Toți miniștrii care au participat la ședința CSAT au venit la Guvern pentru discuții cu Ponta
Toți miniștrii care au participat, joi, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), părăsită de premierul Victor Ponta înainte de final, au venit la Palatul Victoria, pentru o discuție cu șeful Guvernului.

Toți miniștrii care au participat, joi, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), părăsită de premierul Victor Ponta înainte de final, au venit la Palatul Victoria, pentru o discuție cu șeful Guvernului.

Imediat după sfârșitul ședinței CSAT, la Palatul Victoria au venit miniștrii Apărării, Internelor, Transporturilor, Finanțelor, Justiției, Economiei, precum și secretarul de stat în Ministerul de Externe Bogdan Aurescu.

Premierul Victor Ponta a plecat, joi, de la ședința CSAT, după 30-40 de minute de la debut, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

După plecarea premierului, ședința CSAT a continuat.

Până la ora transmiterii acestei știri, Administrația prezidențială nu a făcut niciun comentariu în legătură cu plecarea premierului de la ședința CSAT.

Conform art. 6 alin. 3 din Legea CSAT, „Consiliul Suprem de Apărare a Țării lucrează în prezența a cel puțin două treimi din numărul membrilor săi și adoptă hotărâri prin consens”.

Potrivit ordinii de zi anunțate miercuri de Președinție, primul punct era „strategia pentru refacerea credibilității României”.

Premierul Victor Ponta a sosit la Cotroceni la ora 11.05, pentru a participa la ședința CSAT. Aceasta a început în jurul orei 11.15.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi mai erau următoarele puncte: starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru inițierea programului Avion Multirol al Forțelor Aeriene, evaluările privind amenințările la adresa securității naționale, procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenței nr. 21/1996 cu modificările și completările ulterioare, precum și proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» S.A. și a mandatului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru implementarea acesteia. Vulnerabilitățile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezintă ultima temă anunțată de Președinție, care preciza însă că „în cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională”.

Președintele României are și funcția de președinte al CSAT, el fiind cel care poate convoca ședințe ale Consiliului.

De asemenea, primul ministru este vicepreședinte al CSAT, printre membrii acestuia mai numărându-se și ministrul Apărării Naționale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Administrației și Internelor, ministrul Justiției, ministrul Finanțelor, ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ministrul Finanțelor, directorii SIE și SRI, șeful Statului Major General al Armatei și consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui României.

Citește și