Prima pagină » Știri » Trădat de GPS. Șoferul unei dube înmatriculate în România, căutat prin Interpol, a fost dat pe mâna Poliției chiar de sistemul de navigație

Trădat de GPS. Șoferul unei dube înmatriculate în România, căutat prin Interpol, a fost dat pe mâna Poliției chiar de sistemul de navigație

Trădat de GPS. Șoferul unei dube înmatriculate în România, căutat prin Interpol, a fost dat pe mâna Poliției chiar de sistemul de navigație

Un șofer de naționalitate turcă, aflat pe lista persoanelor căutate prin Interpol, a fost dat pe mâna Poliției chiar de sistemul de navigație pe care-l folosea.

GPS-ul este o aplicație de bază folosită de cei mai mulți șoferi, mai ales cei profesioniști, care au curse internaționale.

Cum l-a „lucrat” GPS-ul

Printr-un simplu click, adaugi destinația la care dorești să ajungi, iar sistemul GPS îți va arăta drumul cel mai scurt și mai rapid.

Și un șofer turc a apelat la această aplicație pe când se drum spre Norvegia și tranzita Danemarca. Însă, pe el, sistemul GPS folosit l-a îndrumat cu 200 de kilometri mai spre est decât ar fi trebuit, ducându-l fix în „brațele” polițiștilor.

Când oamenii legii au oprit camionul pentru un control de rutină au observat că șoferul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, de naționalitate turcă, era căutat internațional, cu mandat de arestare.

Turcul conducea o dubă cu numere de înmatriculare românești și o remorcă. Se pare că el avea în plan să ia feribotul până în Danemarca. Însă, în loc să ajungă la Puttgarden, GPS-ul l-a trimis către Putgarten, o micuță comunitate de pe Insula Rügenm, din Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Postul Federal de Poliție Stralsund a anunțat într-un comunicat de presă că l-a oprit pe bărbat lângă Bergen. Când au verificat actele, polițiștii au descoperit că pe numele șoferului exista un mandat de arestare emis de Parchetul Memmingen, pentru conducere fără permis.

Se pare că bărbatul a fost condamnat de Tribunalul districtual Günzburg în aprilie 2023 la o amendă de 1.000 de euro sau 20 de zile de închisoare.

Pe de altă parte, autoritățile au descoperit și că au existat probleme cu numărul de înmatriculare al remorcii, care era fals. Camionul era înmatriculat pe România.

Plasat în arest, șoferul turc trebuie să răspundă și pentru fals de documente, folosire abuzivă a plăcuțelor de înmatriculare și conducere fără înmatriculare și asigurare.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele