TRAFIC. Aglomerație la Vama Nădlac II. Se așteaptă cinci ore pentru control

Publicat: 02 05. 2020, 18:50
Actualizat: 07 04. 2021, 00:38
REVOLTĂ. Vama Nădlac: Aproximativ 200 de oameni au protestat pentru că timpul de așteptare este prea mare / Sursă Foto: Arhivă

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este foarte aglomerat. Atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară s-au creat coloane de mașini întinse pe mai mulți kilometri, pe autostradă.

Cei care vor să iasă din țară cu autoturisme așteaptă în jur de 300 de minute, adică cinci ore, potrivit estimării Trafic Online a Poliției de Frontieră. Așa a fost toată ziua, scrie specialarad.ro.

Autoritățile maghiare estimează chiar și patru ore de stat la coadă la intrarea în România, potrivit hirado.hu. În ceea ce privește autocamioanele, cozile sunt mai mici. Se așteaptă în jur de 20-30 de minute la frontieră, potrivit Trafic Online.

Începând cu 24 aprilie, în intervalul orar 11:00 – 23:00 (ora României), autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria a cetățenilor Uniunii Europene, în scopul tranzitării propriului teritoriu.

Intrarea în țara vecină este permisă dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

  • lipsa simptomelor de infectare cu Covid-19 și efectuarea unui interviu medical;
  • îndeplinirea condițiilor Codului Frontierelor Schengen – prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.