Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din România. Lista zonelor unde există probleme

Publicat: 10 01. 2015, 14:52

Circulația este îngreunată pe mai multe drumuri naționale din opt județe, din cauza ninsorii și a ploii, DN7A, în județul Hunedoara, a fost închis, după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil, iar DN 57B, în Caraș-Severin, este inundat de apa pârâului Pârvova, potrivit Centrului Infotrafic.

În județul Maramureș, pe DN18 Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 și 38, traficul se desfășoară pe o bandă, alternativ, și este restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanșă la kilometrul 21, conform situației transmise de Centrul Infotrafic din Poliția Română.

În județul Hunedoara, pe DN7A, în zona localității Petrila, la kilometrul 95, circulația este închisă din cauza unor copaci căzuți pe carosabil. Traficul ar putea fi reluat în jurul orei 16.00.

De asemenea, în jurul orei 14.00 a fost închis circulației DN67C Novaci – Rânca, în județul Gorj, din cauza viscolului și a vizibilității reduse.

În județul Caraș-Severin, pe DN57B, între localitățile Lăpușnicel și Pârvova, circulația se desfășoară îngreunat, din cauza pârâului Pârvova, care a ieșit din matcă și a acoperit drumul pe o lungime de aproximativ 100 de metri, nivelul apei fiind de 20-25 de centimetri.

Traficul este îngreunat în județele Maramureș, Bihor, Cluj, Arad, Timiș, Sibiu și Caraș-Severin, unde sunt precipitații sub formă de ploaie, care variază ca intensitate, precum și în județul Argeș, pe DN73 Câmpulung – Brașov, din cauza ninsorii, a precizat sursa citată.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben pentru județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj și Bihor.

Potrivit avertizării, începând din 11 ianuarie, ora 16.00, până în 12 ianuarie, ora 12.00, în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaților Meridionali și de Curbură, vor depăși 80-90 de kilometri pe oră la rafală, viscolind și troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în Oltenia se vor atinge 60-70 de kilometri pe oră la rafală. În județele avertizare vor fi precipitații slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice și în nordul Moldovei și mai ales ploi în sud și sud-est, în unele zone fiind posibilă producerea de polei.