Traficul greu restricționat pe podul Giurgiu-Ruse, din cauza afectării structurii de rezistență

Publicat: 07 04. 2013, 20:34
Actualizat: 07 04. 2013, 20:34

Traficul pe podul Giurgiu – Ruse a fost restricționat duminică seara pentru mașinile de peste 7,5 tone, din cauza afectării structurii de rezistență, ca urmare a creșterii debitului Dunării, a anunțat Centrul Infotrafic din Poliția Română.

Circulația mașinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost oprită de la ora 19.30, a precizat Centrul Infotrafic.

Poliția Rutieră a redirecționat traficul greu de pe DN5 București – Giurgiu, recomandând folosirea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (județul Constanța).

O gaură impresionantă a fost semnalată duminică pe carosabil, în secțiunea bulgară a podului rutier peste Dunătre ce asigură o legătură între România și Bulgaria la nivelul localităților Ruse și Giurgiu, relatează site-ul Novinite.com.

Presa bulgară scrie că gaura are un diametru de aproximativ un metru și o adâncime de aproximativ 80 de centimetri.

Trei vehicule ar fi suferit avarii ușoare, iar traficul rutier a fost restricționat temporar pe o bandă, potrivit Novinite.

Experți bulgari sunt așteptați luni să evalueze situația, adaugă sursa citată.

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunăre, între Porțile de Fier și Zimnicea, valabilă până în 12 aprilie, iar pe brațele fluviului, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea a fost menținut codul galben de inundații. În perioada avertizării vor fi înregistrate creșteri de debite și niveluri, fiind posibile depășiri ale cotelor de apărare.